kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanal ticarete yeni soluk
Sanal ticarette yeni bir "sayfa" açıldı.

20 Mart'ta devreye giren Expoturk, uluslararası pazara açılmak isteyen Türk şirketlerine ve Türkiye'de iş bağlantısı kurmak isteyen yabancı şirketlere hizmet veriyor. Expoturk-Eximturk adı altında kurulan iki "kardeş site" şöyle işliyor: "Yurtdışındaki firmalar Türk firmalarına yönelik alım-satım, ortaklık taleplerini Eximturk'e giriyor. Bu bilgiler, Expoturk kanalıyla Türk firmalarına duyuruluyor. Türk firmaları ise taleplerini Expoturk'e yazıyor ve bu talepler Eximturk'ten yurtdışındaki firmalara duyuruluyor."

Türkiye'de iş bağlantısı kurmak isteyen yabancı şirketler, Türkiye'deki potansiyel iş ortaklarının alım-satım işbirliği taleplerini bu safyada öğrenebiliyor, kendi taleplerini de bildiriyor ve firmaların tanıtımını yapabiliyor.

"Uluslararası ticaret potansiyeli olan şirketlerin etkin bir biçimde ithalat-ihracat yapabilmelerini sağlamak üzere tasarlanan web sitesi" olarak nitelendirilen Expoturk sayfalarında, yurtdışından gelen alım-satım, ortaklık talepleri, yurt içindeki şirketlerin talepleri ile buluşturuluyor ve bir sanal ticaret noktası oluşturuluyor.

NE İÇERİYOR?
Expoturk sayfalarına yurtdışındaki firmaların Eximturk'e bildirdikleri talepler yer alıyor. Siteye girenler bu ticaret fırsatlarını görüyor, talepleri cevaplandırıyor. Expoturk'e üye olan şirketler varolan taleplere ulaşabilmenin yanısıra, kendi alım-satım ortaklık tekliflerini yurtdışındaki potansiyel iş ortaklarına iletme fırsatını elde ediyor. Expoturk üyelerinin talepleri Eximturk'te görüntüleniyor, yurtdışındaki firmalara duyuruluyor.

Şule TÜRKER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır