kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kutan ile Gül el ele"
Adıyaman İl Kongresi'nde bir araya gelen FP Genel Başkanı Recai Kutan ile Genel Başkan Adayı Abdullah Gül'ü partililer bu sloganla karşıladı

ADIYAMAN- FP'nin 14 Mayıs'ta yapılacak kongresinde Genel Başkanlığa adaylığını koyan yenilikçilerin temsilcisi Abdullah Gül, dün ilk kez rakibi, gelenekçilerin adayı FP Genel Başkanı Recai Kutan'la aynı kongreye katıldı. İki aday, FP Adıyaman İl Kongresi'nde gövde gösterisi yaptılar. İl Kongresi'ne ilk olarak Genel Başkan Kutan geldi. Kutan gelirken "Başbakan Kutan", "Mücahit Kutan", "Kutan- Gül el ele" sloganları atıldı. Kutan'dan sonra salona giriş yapan Gül de alkışlarla karşılandı.

Kongrede, FP Genel Başkan adayı Kayseri Milletvekili Abdullah Gül "milletvekilerini temsilen" konuşma yaptı. "Dışişleri eski Bakanımız Kayseri Milletvekili" anonsuyla çağrılan Gül, kürsüye alkışlar eşliğinde ve "Mücahit Abdullah" sloganıyla geldi.

20 dakika konuşan Gül birlik ve bütünlük mesajı vermeye özen gösterdi ve "FP bölünür mü diyenler sükut-u hayale uğrayacaklardır" dedi. Gül, Genel Merkez yönetimini açık olarak eleştirmek yerine, imalarda bulundu, siyasi yasaklı Erbakan'dan sık sık söz etti. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, "Bize 'siz pazarlık yapıyorsunuz' diyorlar. Pazarlığı siz yapıyorsunuz. Bize 312. madde için, 'bir kişi için kanun mu değişir?' diyenler, bir kişi için Anayasa'yı değiştiriyorlar" diye konuştu. Kutan, Gül'ü konuşmasından dolayı alkışlayıp, tebrik ederek, öptü.

DEMOKRATİKLEŞME
Gül'den sonra, "Başbakan Kutan", "Mücahit Kutan" sloganlarıyla kürsüye gelen Genel Başkan Kutan ise konuşmasının başında, hükümetin ekonomik politikasını eleştirdi. Partisindeki liderlik yarışına yönelik herhangi bir imada bulunmayan Kutan, 312. madde üzerinde durdu ve "312. madde, bir demokrasi ayıbıdır. Gelin değiştirelim" dedi. Kutan, "FP'nin kapatılması kesin olarak, söz konusu değildir. Çünkü bu ülkede hukuk var. Bir Alman köylüsünün kitaplara geçen 'Berlin'de hakim var' sözünü hatırlatıyor ve diyorum ki Anayasa Mahkemesi'nde hakimler var. Bu itibarla FP kesin olarak kapatılmayacak" dedi.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır