kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banvit
Morel Mantarlı Izgara Tavuk Göğsü
MALZEMELERİ:
* 1 adet tavuk göğsü
* 10 gr taze mantar
* 1 adet ince kesilmiş pırasa
* 1 adet soyulmuş ve zar şeklinde kesilmiş patates
* 1 kaşık kıyılmış maydanoz
* Yarım fincan tavuk suyu
* 2 kaşık krema, tuz ve biber
* Miktarı damağa göre ayarlanan balsamic sirke, dörtte biri kalana kadar kaynatılacak.

HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğsünü tuz ve biber ile marine edip, ızgarada pişirip fırına atın. Çok az bir zeytinyağı ile patatesleri ve pırasaları sote ediniz ve biraz tereyağı ilave ediniz. 5 dakika pişirin ve morel mantarlarını ilave edin ve 3 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, krema, tuz ve biber baharatları da ilave edin. Kısık ateşte 1 kaç dakika daha pişirin. Daha sonra sotelenen malzemeleri bir kalıp yardımı ile tabağa yerleştirin ve pişmiş tavuğumuzu dilimleyerek sebzelerin üzerine koyunuz. Birkaç tane kuzuğöbeği mantarını tabağın etrafına koyunuz ve tavada kalan sosumuzu tavuğun üzerine damlatınız ve çektirdiğimiz sirkemizi sos olarak kullanınız.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır