kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üçlü pakete muhalefet şerh koydu
FP'li Şeref Malkoç, Mert Ali Şahin ve Fahrettin Kukaracı ile DSP'li Mehmet Özcan, Anayasa değişikliği paketine muhalefet şerhi koydular

TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen ve ivedilikle görüşülmesi talebiyle Genel Kurul'a gönderilen Anayasa değişikliği paketine FP'li Şeref Malkoç, Mehmet Ali Şahin ve Fahrettin Kukaracı ile DSP'li Mehmet Özcan muhalefet şerhi koydular. FP'li Mustafa Kamalak ise yurtdışına gittiği için pakete muhalif olmasına karşın bunu yazılı olarak ifade edemedi. Malkoç, Şahin ve Kukaracı, Anayasa değişiklik paketine karşı oluşlarının gerekçesini, "1982 Anayasası bir baskı döneminde çıkarıldı. Bir-iki maddesi değiştirilerek demokratik bir anayasa haline getirilmesi mümkün değildir, köklü değişikliklerin yapılması gerekir" diyerek açıkladılar.

İSTİKRAR İÇİN
Demirel'in görev süresinin uzatılmasına istikrarın devam etmesinin gerekçe gösterilmesini anlayamadıklarını bildiren 3 FP'li, istikrarın kişilere bağlı olamayacağına işaret ettiler. Mehmet Özcan ise muhalefet şerhinde, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin uzatılmasına da, siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasına da, milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili daüzenlemeye de karşı olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliği paketiyle ilgili ilk oylamanın 29 Mart tarihinde yapılması bekleniyor. Bu oylamada istenilen sonuç alınırsa ikinci oylama 4 Nisan'da yapılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır