kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tansu Çiller'in "fire" korkusu
5+5'e tam destek veren Çiller, 29 Mart'ta yapılacak ilk tur oylamada DYP'de "fire" olmaması için vekillerine, "yurtiçi ve dışı gezi yasağı" getirdi

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel'e bir dönem daha Çankaya Köşkü'nde kalma imkanı tanıyacak 5+5 değişikliğine tam destek veren DYP lideri Tansu Çiller, 29 Mart'ta yapılacak ilk tur oylama için partisinde sıkıyönetim ilan etti.

Milletvekillerine yurtiçi ve yurtdışı gezi yasağı getiren Çiller, grup yönetimine de "3'ten fazla fire istemiyorum" notası vererek, ret eğilimindeki milletvekillerinin ikna edilmesini istedi. Rüşvet ve pazarlık iddialarının pek çok vekilin paketin tümüne destek vermesini zorlaştırdığını düşünen Çiller, ilk tur görüşmelerinde iktidar ortaklarına son kez "101'i tek başına oylayalım" çağrısı yapacak.

İçtüzük hükümleri nedeniyle, anayasa değişiklikleri için partisine bağlayıcı karar aldırtamayan DYP lideri Tansu Çiller, grup başkanvekilleri aracılığıyla vekillerini "bağlamaya" çalışıyor.

Grup başkanvekillerine, milletvekillerine sahip olmaları talimatı veren Çiller, teklife imza vermeyen Rasim Zaimoğlu ile Cumhurbaşkanlığı'na aday olma kararı alan Doğan Güreş ve Kamer Genç dışında, "fire" istemediğini açık bir dille iletti. Çiller "3'ün üstünde fire istemiyorum" dedi.

OYUNA GELMEYECEĞİZ
DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, ANAP'ın kendi içinden vereceği firelerin faturasını DYP'ye yükleme gayreti içinde olduğunu belirterek, "Bu oyuna gelmeyeceğiz. Milletvekillerimiz 29'undaki oylamada hazır olacak. DYP'den fire olmayacak. Bazı arkadaşlar mazaret belirttiler, ancak gerektiğinde sert bir dil de kullanarak kendilerine oylamaya kadar hiçbir yere gidemeyeceklerini anlattık" dedi.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır