kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köşk'ü ağlatan tören
ÇANKAYA Köşkü'nde dün kimsesiz çocuklara iş verenlere ödül töreninde duygusal sahneler yaşandı. Öksüz ve yetim çocukların gösterilerini izlerken Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gözleri doldu, Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu da hüngür hüngür ağladı.

Demirel yerel yönetimleri ve özel teşebbüsü sokak çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı. Demirel, dünyadaki uygar toplumlardaki kanaatin, çocuğun sadece anne babasının değil, içinde yetiştiği toplumun, bir milletin tümünün olduğunu söyledi. Demirel, toplantının Çankaya Köşkü'nde yapılmasının doğru olduğunu da belirterek, "Çünkü burası Atatürk'ün mekanıdır. Onun başlattığı her şey, onu anmaya vesiledir" dedi.

Yetiştirme yurtlarında yetişen gençleri işe yerleştiren kurum ve kuruluşları "onurlandırma töreni", Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından Çankaya Köşkü resepsiyon salonunda yapıldı. Tören, Konya Yetiştirme Yurdu Judo ekibi gösterisi ile başladı. Gösterinin sonunda Cumhurbaşkanı Demirel'e Türk Bayrağı sunuldu. Cumhurbaşkanı Demirel de, bayrağı öperek aldı.

BAKAN AĞLADI
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, yetim ve öksüz çocukların gösterilerini izlerken gözyaşlarını tutamadı. Bostancıoğlu, neden ağladığını soran gazetecilere, "Atatürk'ün uzak görüşlülüğü aklıma geldi. Daha savaş zamanında şehit, yoksul ve kimsesiz çocukların barınması için bir teşkilat kurmuş" dedi.

Fotoğraf: Ali Ekeyılmaz


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır