kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
312 sitemi
Hasan Celal Güzel, 312'yi savunan Bahçeli'ye, Ayaş Cezaevi'nden "görüldü" ibareli açık mektup gönderdi

AYAŞ Cezaevi'nde Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinden tutuklu bulunan Hasan Celal Güzel, 312'yi savunduğu için Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye sitem etti. İçindeki sitemi, cezaevinde kağıda döken Güzel, cezaevi idaresinin 'görüldü' ibaresi taşıyan mektubu Bahçeli'ye gönderdi. Güzel mektubunda özetle şunları yazdı:

'312 MAHKUMUYUM'
Sayın Bahçeli, TCK'nın 312. maddesi münasebetiyle söylediklerinizi içim sızlayarak okudum. Biliyorsunuz, ben TCK 312'ye göre hüküm giymiş, halen Ayaş Cezaevi'nde bulunan bir mahkumum. Hani sizin ifadenizle, 'İnsanlar arasında sosyal, etnik ya da din farklılıklarını kullanarak kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışan ve cezasız kalmaması gereken' bir mahkumum. En zor zamanlarda sizlerin bir çoğunuz yanında değilken, rahmetli Türkeş'in yanında, ilk Ülkü Ocağı'nın kuruluşuna temel atmış, soğuk savaş döneminin zor yıllarında ve bütün hayatı boyunca Türk milliyetçiliğinin arkasında olmuş, onları himaye etmiş, kabinedeki bakanlarınızın Meclis'teki milletvekillerinizin üstünde bile sizden fazla hakkı olan bir 'mahkum'um.

'TÜRKEŞ'E 6,5 YIL'
Diğerleri bir yana 6,5 yıl cezaevinde kalan merhum Türkeş, 7,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat ederek tahliye edilen sayın Muhsin Yazıcıoğlu, binlerce ülkücünün tamamı, şu anda milletvekilleriniz, parti yöneticileriniz olarak görev yapmakta olanlar suçlu mu idiler?

'ÜRKEK DEĞİL ERKEĞİZ'
Ben sizler gibi, 'Ürkek değil erkeğiz' sloganıyla seçim kazanıp, aksini yaparak değil, sizlerin tabiriyle gerçekten 'erkek' gibi hiç korkmadan, boyun eğmeden, militarist, antidemokratik müdahalelere, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı olarak mücadele ettim. Benim Ayaş Cezaevi'ndeki koğuşum, Başbakan Yardımcılığı makamından da, Başbakanlık makamından da, Cumhurbaşkanlığı makamından da daha şerefli bir yerdir. Yüksek Öğretim Kurumu'ndaki karşılıklı odalarımızdan da, ev sohbetlerinden de sizi iyi tanırım. Ve dürüst, namuslu bir milliyetçi olarak takdir ederim. Üzüntümün sebebi, milliyetçi, muhafazakar bir tabanın hassasiyetlerini ve kıymet hükümlerini bir tarafa atarak, siyasi rakipleri yıpratma hesabı içinde, Türkiye'deki antidemokratik çevrelere, jakoben ve zorba güçlere, payanda olmanızdır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır