kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ölmüş topun kerameti

Dakika 40... Beşiktaş son haftaların en iyi futbolunu oynuyor. Yardımlaşması, sahaya yayılması, temposu, herşeyi iyi. Skor 2-0. Böyle gitse 65. dakikada Trabzon seyircisi isyana başlayacak. Son haftaların en faydalı isimlerinden Nihat, ölmüş bir topu rakibe veriyor. Bir şut ve maç 2-1. Ölen topa nasıl rakip için hayatiyet kazandırılır, en iyi örneğini Nihat verdi.

48. dakika: Trabzon hücumu, araya atılan topta hareketli futbolcu ofsayt değil. Pozisyonla ilgisi olmayan adama ofsayt. Bir bayrak, net pozisyon güme gidiyor. Sonra tribünden gelen madde ile yardımcı hakem kendini yerde buluyor.

Beşiktaş'ın kulübesi de kaliteli olmaya başladı. Haliyle bu sahaya yansıyor. Trabzon mücadeleye başlamış. Ama oyunları iyi değil. Vugrinec niye kulübede, anlamak mümkün değil. Kapris yapıyor, sakatlıktan korkuyorsa yolla, yoksa oynat!

Ahmet, yıldızı parladıktan sonra yere fazla düşüyor. Yanında "canhıraş ahlar" çekerek...

Fevzi, Hami ve Orhan'ın gollük vuruşlarında dikkatli ve çabuktu. Metin'de düşüş var. Bütün topları rakibe veriyor. Kalede rahat değill. Mehmet yorulana dek iyiydi. Ama Ayhan ona yeterince yardımcı olamıyor. Mehmet tek kalıyor. Biraz Münch destek veriyor, ama onun da yeri pek rahat değil.

Magnum'lar yine devrede!
Beşiktaş, devrede taşlardan soyunma odasına gidemedi. Farketmez, Federasyon Başkanı Ulusoy, burada atılan taşları görmezlikten geliyor. "Ne var bunda yani, Magnum'la mı ateş edildi" diyor. Aksini yapsa, bu sefer Ulusoy'un otobüsleri taşlanacak. Akıllı adam vesselam. Boşuna kendini Yüzyılın Spor Adamı seçtirmeyecek.

Trabzon ilk devrede çok top kaybetti. Rakibe bu kadar top verirsen, nasıl oynayacaksın? Beşiktaş defansta sağlam oynuyor ama, ilerleyen dakikalarda orta alan zaafı meydana çıkıyor. Bu alanı rakip alınca, oyundaki etkinliğini de kaybediyor.

Çulcu, vasat bir yönetim gösterdi. İlk yarının bitiş düdüğü, bazı faul pozisyonları, yardımcının bayrağını görememesi notunu düşürdü. Beşiktaş'ın ilk golünde, ilk pozisyonda Mehmet ofsayt değil, Ahmet pasif ofsayt, akabinde gelişen pozisyonda artık Ahmet'in ofsaytı tartışılmaz. Gol nizamidir.

NOT: Dünkü yazımda Hakem İşleri Müdürü Özcan Ergül'ün ismi yanlışlıkla Özcan Oal olarak çıkmıştır, düzeltiriz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır