kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Güzel rekabet

G.Saray bugünkü konumu itibarıyla fevkalâde iyi. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da başarılı. F.Bahçe ise umulanın aksine zayıf ve kötü. Bu hale geleceğini de kimse tahmin edemezdi.

Garip olan, F.Bahçe'nin orta sahası ve ileri ucunun iyi oyunculardan kurulu olmaması. Öte yandan Abdullah sakat, Ogün travma geçirdi, oynayıp oynamayacağı belli değil. O defans ki, Milli Takım'ı finallere götürdü. Bir de kalecisi tabii. Rüştü'ye hep güvenmişimdir, güveneceğim de... Kötü goller yedi ama İngilizler'in efsane kalecisi Clemence de bacaklarının arasından gol yedi, olabilir. Zaten iyi kaleciler genelde bu tür goller yer.

Fener'in galip ayrılması ya da yenilmesi hiç bir şeyi halletmeyecek. Yendiğinde herşey toz pembe olmayacak. Yenilirse de G.Saray'a ilk kez yenilmeyecek. Çok yendiği gibi, yenilecek de... Tarihi fark yer, gibi işi kan davasına sokmak çirkin. F.Bahçe çıkar, canla başla mücadele eder, rakibi kendisinden iyiyse de tebrik eder. Şanlı tarihi bunu emrediyor, F.Bahçeyi futbolculara. Çünkü mazi çok büyük, mazi çok ihtişamlı.

Fener bu krizi de aşar
Bu krizi, diğer takımlar gibi F.Bahçe de atlacaktır. 10 yılı aşkın süre G.Saray ve Beşiktaş da şampiyon olamamıştı. Ama bugünkü G.Saraylı yazarların yaptığı gibi hiç kimse dalga geçer gibi yazılar yazmadı, tavır almadı, sözler sarfetmedi.

Bir örnek vereyim. Bana, G.Saray'ın gelmiş geçmiş en iyi santrforlarından Reha Eken anlatmıştı. G.Saray ile F.Bahçeli futbolcular aynı yerde kamp yapıyorlar. Efsanevi G.Saray Başkanı Ali Sami Yen, kamp yerinde dolaşırken F.Bahçeli futbolcuları iskambil oynarken görür. O saatte tüm G.Saraylılar yatmışlardır. Ali Sami Yen, F.Bahçeli futbolcuları azarlar ve "Ne işiniz var bu saatte ayakta. Hemen gidip yatın, yarın G.Saray ile maçınız var" der. Fenerli futbolcular başları önde odalarına çekilirler.

Bunu şunun için yazdım, nereden nereye geldik. O günlerde ezeli rekabetin güzelliği vardı. Bugün ise bu rekabet kan davasına döndürülmeye çalışılıyor.

Bugünkü maçın dostane hava içinde geçmesini diliyorum. İyi olan kazansın, kaybeden de kazananı tebrik etsin. Ama şuna da inanıyorum ki, F.Bahçe önümüzdeki sezon böyle güçsüz durumda olmayacaktır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır