kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ortaköy ayıbı!
İstanbul'un en gözde mekanlarından Ortaköy, bir süredir pejmürde halde. Sokak aralarına açılan tezgahları örten naylonlar yüzünden tarihi mekan, Topkapı seyyar pazarlarına döndü

İSTANBUL'un göbeğinde; tarihi, kültürel ve turistik özellikleriyle yerli yabancı herkesin beğenisini toplayan Ortaköy, bir süredir düzensizliğin ve derbederliğin pençesinde... Ortaköy Meydanı'na açılan sokaklarda kurulan takı ve elbise tezgahları, uzun süredir Ortaköylüler'i ve dükkan sahibi esnafı bezdirmiş durumda.

Sokak aralarındaki direklerden sağladıkları kaçak elektrikle geceleri tezgahlarını aydınlatan esnafa yönelik tepkilere rağmen sorun bir türlü çözümlenemiyor. Direklerden aldıkları kaçak elektrik yüzünden kofralarda aşırı yüklenme meydana gelmesi nedeniyle Ortaköylüler ve dükkan sahipleri yangın paniği yaşıyor.

ÖZELLİĞİNİ YİTİRİYOR
Bu duruma çözüm bulabilmek için çalmadık kapı bırakmayan Ortaköylüler, şimdi de tezgah sahiplerinin yağmurlu ve karlı günlerde tezgahların üzerini naylonlarla kapatmasından şikayetçi.

Tarihi Ortaköy'ün Topkapı'daki seyyar pazarlarına döndüğünü ve tüm özelliğinin bu pejmürdelik içinde gölgelendiğini söyleyen Ortaköylüler, tarihi kültürel özelliğin ayaklar altına alındığını belirtiyorlar ve başta Beşiktaş Belediyesi olmak üzere yetkilileri, bölgeyi kurtarmak için bir an önce göreve çağırıyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır