kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çevik Paşa'nın tabelaları kalktı
EMEKLİ Orgeneral Çevik Bir'in Birinci Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde İstanbul'daki askeri birliklere, çoğu dışarıdan görülecek şekilde asılan dev tabelalar birer birer kaldırılıyor.

Tabela operasyonu, Birinci Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Hilmi Özkök'ün atanmasından kısa bir süre sonra başladı ve askeri birliklere dışarından görünebilecek şekilde konulmuş olan "Orduya sadakat şerefimizdir", "Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak" tabelaları da söküldü. Yeni dönemde Fenarbahçe Orduevi'yle 3. Kolordu ve Batı Garnizon Komutanlığı'nda dışarından görülen hiçbir yazı kalmadı. Hasdal Kışlası'nda sadece "Milletini en çok seven görevini en iyi yapandır" ifadesi kaldı.

BAZILARI KORUNUYOR
Kışlaya aynı dönmede konulan Atatürk resimli "Vatan kurtarmak gibi bir suç işledim diye büstlerimi kırdılar; küfürler yetmedi yaşasaydı bizden olurdu dediler, hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmedi" yazılı tabela ise duruyor. Değişik sloganların yer aldığı Maslak 1. Kolordu Komutanlığı, Topkapı Askeri Bölgesi ile Cankurtaran'da bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Fakülte ve Yüksekokul Askeri Öğrencileri Komutanlığı'ndaki tabelalar da kaldırılmamış olanlardan.

TEM Habibler Yolu üzerindeki bazı yazılar dururken, Orgeneral Hilmi Özkök'ün emriyle belirli yerlerde kaldırılmış. Küçükyalı'da bulunan Kenan Evren Kışlası'nda dışarda görünür şekilde yazı yazılmadığı, içeriye yazılan yazıların ise silinmediği öğrenildi.

Şefik Dinç - Bülent Aydoğdu Celal Yıldız - Mutlu Bozdağ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır