kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balıkçılar ailelerine kavuştu
Ukrayna sahil güvenlik botlarının silahlı saldırısında can veren Durmuş Çınar'ın cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi Gözaltında tutulan 42 balıkçı da aynı uçakla geldi.

Ukrayna Sahil Güvenlik Botları'nın silahlı saldırısına uğradıktan sonra yakalanarak gözaltına alınan 42 balıkçı dün uçakla İstanbul'a geldi. Yavrum Ahmet isimli teknenin batmasına neden olan saldırıda hayatını kaybeden Durmuş Çınar'ın cenazesi de aynı uçakla İstanbul'a getirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Güzel ve Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş tarafından karşılanan balıkçılar pasaportları olmadığı için gemici cüzdanları ve kimlikleri ile giriş yaptılar.

DEHŞETİ ANLATTI
Saldırı sırasında vücutlarının çeşitli yerlerinden yara alan ve son derece yorgun gözüken balıkçıların bir kısmı uluslararası suları ihlal etmediklerini söylerken bir kısımı da ihlalin yapıldığı için kendilerine ateş açıldığını söyledi.

Saldırı sırasında batan Yavrum Ahmet isimli teknede bulunan balıkçılardan Uğur Yalçın, olayı anlatırken dehşeti yeniden yaşıyor gibiydi. Yalçın "Sabah saat 06.30'da uçaklar üzerimizde uçmaya başladı. Ukrayna yazılı bir pankart açtılar. Herhalde bu bizim durmamız içindi. Daha sonra ateş açtılar. İlk açılan ateş deniz seviyesindeydi, fakat daha sonra roketle ateş açtılar. O sırada dokuz on tekneydik. Bizimki battı diğer ikisi orada kaldı" dedi.

KAÇARKEN VURDULAR
Gelen balıkçılar arasında en genç olan 19 yaşındaki Mustafa Turan, Çarşamba sabahı Kaptan Seyfullahoğulları teknesinden Ukrayna Sahil Güvenlik Botları'nın geldiği şeklindeki anonsun yapılmasından sonra ağları kesip kaçmaya başladıkları sırada ateş açıldığını ve daha sonra da yakalandıklarını söyledi.

Sağ omzundan kurşunla yaralanan Kadir Yiğit ise göz altınada kaldıkları süre içinde kendilerine kötü bir muamele yapılmadığı söyledi.

İfadelerinin alınması için karakola gidicekleri sırada dış hatlar terminali geliş salonunda kendilerini bekleyen aileleriyle karşılaşan balıkçılar ve yakınları gözyaşlarını tutamadılar. Saldırıda hayatını kaybeden Durmuş Çınar'ın cenazesi bugün Büyükdere'de toprağa verilecek.

Cevdet ÖZDEMİR-Bekir BATU-Sedat ÖZKÖMEÇ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır