kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akli dengeleri araştırılacak!
Cezaevindeki satanist Engin Aslan ile Ömer Çelik "cezai ehliyetlerinin bulunup bulunmadığının" belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi

İSTANBUL Ortaköy'de, Şehriban Coşkunfırat'ı şeytana kurban ettikleri gerekçesiyle "idam" istemiyle İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Engin Aslan ile Ömer Çelik, "cezai ehliyetlerinin bulunup bulunmadığının" belirlenmesi için Kartal Cezaevi'nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiler.

Burada 3 hafta gözetim altında kalacak Aslan ve Çelik'in akli dengelerinin yerinde olup olmadığına karar verilecek.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, geçen Ocak ayında yapılan duruşmada, sanık Aslan ile Çelik'in avukatlarının talebi üzerine mahkeme heyeti sanıkların, "taammüden adam öldürmek, hırsızlık ve naaşa hakaret" suçlarından cezai ehliyetlerinin bulunup bulunmadığının araştırılması için Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Avukatının talepte bulunmamasına rağmen Zinnur Gülşah Dinçer de Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÜÇ HAFTA GÖZETİM
Adli Tıp Kurumu'na geçen Şubat ayında gönderilen üç satanist gençten Engin Aslan ile Ömer Çelik'in cezai ehliyetlerinin incelenmesi için müşaade altına alınmaları gerektiğini belirtildi. Bunun üzerine sanıklar, Adli Tıp Kurumu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi arasında yapılan yazışmaların tamamlanmasının ardından Kartal Cezaevi'nden, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Engin Aslan ve Ömer Çelik'in olay sırasında ve sonrasındaki psikolojik durumları, suçu işleme nedenleri, herhangi bir akıl hastalığına sahip olup olmadıkları konusu 3 hafta süresince incelenecek.

Gözetim süresinin bitmesinin ardından hazırlanan raporla Engin Aslan ile Ömer Çelik'in, cezai ehliyetlerinin bulunup bulunmadığı belirlenecek.

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır