kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sansürcü TÜDEV'li
Türk Kurultayı'ndaki "dekolte sansürü"nün mimarı TÜDEV'in Genel Sekreter Yardımcısı Sefa Ünal çıktı

SAMSUN'DA Türk Kurultayı'nda, Türk giysilerinin sunulduğu defilede "dekolte krizi"nin yaşanmasına neden olan ve mankenlere "sansür" koyan yetkilinin TÜDEV'in Genel Sekreter Yardımcısı Sefa Ünal olduğu öğrenildi.

Türk Kurultayı'nın organizasyonunu üstlenen ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Devlet Bakanı Abdulhalük Çay'ın yaptığı Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı'nın (TÜDEV) Genel Sekreter Yardımcısı Sefa Ünal, "Karadeniz'e özgü kıyafetler istemiştim. Abiye kıyafetleri görünce geri çevirdim. Orada tek sorumlu bendim" dedi. Ünal, "Valiliğe ve defileyi düzenleyen Olgunlaşma Enstitüsü'ne daha önce açık kıyafet olmasın diye uyarıda bulundum. Ancak dekolte kıyafetleri görünce açıkça şaşırdım. Hemen mankenleri geri çevirdim. İki tanesini kendim bizzat geri gönderdim. Onlar Karadenizli'yi anlatan kıyafetler değildi."

TÜRK BAYRAĞI KIYAFETİ...
Kıyafet yasağının Cuma namazıyla ve abdest bozulmasıyla ilgisi olmadığını da söyleyen TÜDEV Genel Sekreter Yardımcısı, 40 tane daha önceden seçilmiş kıyafet olduğu-nu, ancak ne kadarının podyuma çıktığını hatırlamadığını belirterek, "Türk Bayrağı olan kıyafete de açık olduğu için izin vermedim. Böyle bir kıyafe-tin olmaması için tebligat yaptım. Yasağın abdest bozulmasıyla ilgisi yok. Böyle bir dedikodu MHP'den yayılmış olabilir" dedi. Öte yandan Olgunlaşma Enstitüsü yetkili-leri ise kıyafet-lerin Ünal tarafından 40 elbisenin seçildiğini ileri sürdü.

Yener CABBAR-İsmail AKDUMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır