kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Varan soygunu altından yeni bir örgüt çıktı
Varan otobüsünü soyan 3 kişi soygunu Kayrakagan örgütü adına yaptıklarını söylediler

VARAN Turizm'e ait yolcu otobüsünü kaçırarak, yolcularını soyan 3 kişiye, olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Olayı gerçekleştiren Evren Alkan, Şükrü Çetinçengel ve Orhan Gencay Akçam, aracı nasıl gasp ettiklerini anlattılar. Gaspçı olmadıklarını ileri süren Şükrü Çetinçengel, olayı "Kayrakagan" örgütü adına gerçekleştirdiklerini söyledi. Çetinçengel, Kayragan'ın "Şamani Türklerde Ülgen'den de önce gelen totemik bir olgu" olduğunu ifade ederek, Türk kültürünün ezilmesine karşı tepki göstermek amacıyla olayı gerçekleştirdiklerini anlattı.

POLİS İNANMAMIŞ
Çetinçengel, soygundan sonra kaçmak istediklerini ancak çevrede jandarmanın yoğun önlem aldığını öğrendiklerini ve bu nedenle sabaha kadar arabada beklediklerini söyledi. Yanındaki kitabı da otobüste unuttuğunu fark ettiğini anlatan Çetinçengel, kendi aralarında tartışırken, teslim olmayı kararlaştırdıklarını ve Küçükesat Karakolu'na giderek teslim olduklarını belirtti. "Pişmanım" diyen Çetinçengel, teslim oluşlarını da şöyle anlattı:

"Belimizde silahlarla karakola girdik. Yani gayet rahat...Kapıdaki bekçiye, (dün bir otobüs kaçırıldı biliyor musunuz?) diye sorduk. Onlar da (biliyoruz) dediler. (Biz yaptık) dedik. Adam baktı (hayırlı olsun) dedi ve bizi içeri aldı. Teslim oluşumuz çok ciddi bir ortamda olmadı."Varan Turizm'e ait otobüsteki yolculardan 1000 mark, 397 milyon Türk Lirası, 605 dolar ve 100 frank gasp ettikleri belirtilirken, yolcular 4 milyar lira tutarında bir kayıp bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır