kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara atakta
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Faruk Loğoğlu, AB'ye üyelik süreci konusunda yaptığı açıklamada "Üyelik beklenenden kısa sürecektir

Uluslararası anlayışta kısa süre öncesine kadar, bir ülkenin iç işi kabul edilen konular, artık dış politika haline geldi" dedi. Loğoğlu, şöyle devam etti: Avrupa'nın önüne yeni boyut ve ufuklar sererek AB'yi, onu kuranların amaçladıkları bir kurum haline getireceğiz. Türkiye güçlü silahlı kuvvetlerini muhafaza edecektir. Türkiye Avrupa'nın siyasi ve askeri kurumlarına tam entegre olduğunda; dünya, doğu ile batının, Hıristiyanlık ile İslam'ın kucaklaşabileceğini görecektir.

2 DİL ŞARTI
Türkiye'nin Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Vural ise, AB ile uyum çalışmalarını, etrafı kırıp dökmeden, insan kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak koordine edeceklerini söyledi. Vural, "Koordinasyon için tek adres biz olacağız. Başlagınçta kadro 20-30 kişiyi geçmeyecek. İinsan malzemesini en iyi şekilde kullanarak uyum sürecini hızlandırma amacındayız. Özellikle hukuk, işletme dalında eğitim görmüş, AB hukukunu iyi bilen, en az 2 yabancı dil bilen elemanlar gerekiyor. Kimseye rakip değil, tamamlayıcı olacağız" dedi.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır