kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İran'da türban paniği
İran Devrim Muhafızları Konseyi isyan etti: Kadınlarımızın başı her geçen gün daha da açılıyor. Yakında alışverişe hiç örtünmeden çıkacaklar. Polis artık bir şey yapsın...

İran'da reform rüzgarıyla gelen özgürlük kadınlarda kendini hissettirince bu durum şeriat düzenini korumakla yükümlü Devrim Muhafızları Konseyi'ni rahatsız etti. Mollaların önde gelen isimlerinden biri olan, Konsey üyesi Ayetullah Muhammed Yazdi genç İranlı kadınların sokağa başı açık çıkarak yasaları ihlal ettiğini iddia etti ve polisi göreve çağırdı. Yazdi, Cuma namazında verdiği vaazda "Şehitlerin aileleri ve inançlı insanlar bu durumdan rahatsız. Bu kadınların yasalara uyması ve saçlarını gizlemesi için bir şeyler yapmalısınız" dedi.

"Gözlerime inanamıyorum. Türban her geçen gün kadınlarımızın başından daha da çok düşüyor. Yakında alışverişe hiç örtünmeden çıkacaklar. Bu gidişe 'dur' denilsin" diyen Yazdi, özellikle Tahran'ın kuzeyindeki zengin mahallelerindeki kızların durumunun "içler acısı" olduğuna dikkat çekti.

İran'da Hatemi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından başlayan reform rüzgarları Reformcuların son seçimleri ezici bir üstünlükle kazanmasının ardından iyice hareketlenmişti. Reformcuların zaferinde en büyük paylardan birine sahip olan İranlı kadınlar türban meselesini Haziran'da Meclis'in açılışına da taşımayı düşünüyorlar. Meclise resmi kıyafet olan çarşafla gelmeyeceklerini belirten bu kadınlar, bizde TBMM'de yaşananın aksine, ters "Merve krizi"ne yol açacaklar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır