kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dekolte soku
Samsun'daki Türk Kurultayı'nda yapılan defile, skandala döndü. Olgunlaşma Enstitüsü'nün dekolte kıyafetlerine izin verilmedi...

SAMSUN'DAKİ Türk Kurultayı'nda yöresel Türk kıyafetlerinin sergilenmesi sırasında dekolte krizi yaşandı. Omuz dekoltesi olan bir kıyafet giyen mankenin podyuma çıkmasının ardından görevliler duruma müdahale ederek, dekoltesi olan kıyafetleri giyen mankenlerin podyuma çıkmasını engelledi. 40 kıyafetten sadece 26'sı podyuma vize alabildi.

8'inci Türk Kurultayı'na Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları ile Tunus ve Moğolistan'ın da katıldığı kurultayda, konuklar mehteran takımıyla karşılandı. Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açılışta yer aldığı kurultaya, konuk ülkelerin temsilcileri yerel kıyafetleriyle katıldı.

Devlet Bakanı ve TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhaluk Çay'ın konuşmasının ardından kurultaya gelen mesajlar okundu. Türk Cumhuriyetleri'nin devlet başkanları Türk Kurultayı'na kutlama mesajı gönderdi. Derken Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı defile başladı. Devlet Bahçeli'nin de en ön sırada yer aldığı defile sürerken ilginç bir gelişme yaşandı.

YASAĞI DELDİ
Mankenler, yöresel kıyafetleri sunarken; kim olduğu bilinmeyen bazı kişiler, omuzları açık mankenlerin podyuma çıkmasına izin vermedi. Dekolteli kıyafetlerden birini giyen bir manken podyuma çıkıp Bahçeli'nin önünden geçtikten sonra, podyumda beliren kimliği belirsiz kişiler sadece omuzları kapalı kıyafetlere vize verdi. Defilede önceden hazırlanmış olan 40 kıyafetten ancak 26'sı konuklara sunulabildi. Mankenleri şaşkına çeviren sansüre Enstitü'nün müdiresi Günay Uzuner de tepki gösterdi. Mankenleri teselli eden Uzuner, "Önceden kıyafetler yetkililere gösterilmişti. Birileri mankenleri podyuma çıkmak için salona girerken geri çevirdi. Hepsi geleneksel Türk kıyafetleri" dedi.

Defilenin ardından ise mikrofondan cuma namazı saati geldiği bildirildi. İlk olarak Devlet Bahçeli namaza gitmek için kalktı.

Yener CABBAR - Bayram OK - Pınar SEL - İsmail AKDUMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır