kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dido Sotiriu'nun eseri film oluyor
Medya Holding kuruluşu olan Bilgin Yayıncılık ile Yunan Antenna Grubu arasında, ünlü yazar Dido Sotiriu'nun "Benden Selam Olsun Anadolu'ya" adlı ünlü eserinin beyazperdeye aktarılması için ilke anlaşmasına varıldı

TÜRK ve Yunan medyasının iki dev kuruluşu Bilgin Yayıncılık ile Antenna, dünyaca ünlü Yunanlı yazar Dido Sotiriu'nun, "Benden Selam Olsun Anadolu'ya" isimli romanını sinema filmi yapmak üzere anlaşma imzaladı. Sotiriu'nun, "Eserimin filmi, mutlaka Türk-Yunan ortak yapımı olmalı" şeklinde bir şartı vardı.

Antenna Grubu'nun sahibi Minos Kiryaku, bu anlaşma için Medya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinç Bilgin'in daveti üzerine İstanbul'a geldi. Türk-Yunan dostluğunun gelişmesinde önemli bir yer tutacak olan bu sanatsal anlaşma için yapılan toplantıda ATV Başkanı Önay Bilgin, ünlü film yapımcısı Türker İnanoğlu ile Yunan Epsilon Film Stüdyoları'nın sahibi Hristos Elmacıoğlu da hazır bulundu.

Türkiye ve Yunanistan'ın ortak yakın tarihini simgeleyen bu büyük eseri, beyazperdeye aktarmak için Costas Gavras ya da Emil Kusturitsa gibi uluslararası çapta bir yönetmenle temasa geçileceği öğrenildi.

ACILAR VE GÖÇ
Dido Sotiriu'nun bu eseri, 20. yüzyılın başlarında Anadolu'da yan yana yaşayan Türkler'le Rumlar'ın savaşta ve sonrasındaki çektikleri acıları, göçü ve siyasetin halkların huzuru üzerindeki kötü rolünü anlatıyor.

"Benden Selam Olsun Anadolu"ya, belgesel özelliği nedeniyle, beyazperdeye aktarılan ünlü klasik romanlar arasında yerini alacak.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır