kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yolu yarıladı
Sibirya ile Alaska arasında uzanan Bering Boğazı'nı geçmek için 10 gün önce yola çıkan Bengüç Özerdem Rus karasularına ulaştı

80 kilometrelik kıtalar arası buzul yürüyüşünü gerçekleştirmek için yola çıkan SABAH Gazetesi Savaş Muhabiri Bengüç Özerdem, Kanada'dan başladığı yolculukta Rusya karasularına ulaştı. SABAH Adventure Club ve Ağaoğlu My Resort'un sponsorluğuyla yola çıkan Özerdem ile Sadettin Aygören, 10 gün önce başladıkları yürüyüşte 40 kilometreyi aşkın yol aldı.

Özerdem, akü problemini çözdüğü anda gazetemizi arayarak, "Eksi 60 derecede beyazın kucağında yürüyoruz. Koşullarımız iyi, hava şartlarına göre ilerleyiş hızımız değişiyor ama en fazla 10 gün içinde Sibirya'ya ulaşacağız" müjdesini verdi.

YARA ALDILAR!
Eksi 60 derecede, zorlu yürüyüşlerine devam eden Özerdem ve arkadaşlarının sağlık durumu iyi. Aşırı soğuk hava ve sert rüzgâr nedeniyle yüz ve ellerinde bazı yaralar açıldığını söyleyen Özerdem, "Buz Adam gibiyiz. Burnumun üstünde bir buz kütlesi var. Bembeyaz. Kaşımız, sakalımız donmuş durumda. Ama her türlü zorluğu yenip Meluncanlar'ın izinde yürüyüşümüzü gerçekleştirip Bering Boğazı'nı geçeceğiz. Şimdi bir buz parçasının üstündeyiz. Tam karşımızda Rusya'ya ait bir ada duruyor. Rusya karasularına girdik diyebiliriz" dedi.

HABER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır