kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dehşetten dönüş...
Ukrayna'da saldırıya uğrayan Türk balıkçı teknelerinden "Kaptan Seyfullahoğlu", 16 mürettebatıyla döndü

KARADENİZ'DE kalkan balığı avlarken Ukrayna hücumbotlarının saldırısına uğrayan Türk balıkçı teknelerinden Kaptan Seyfullahoğlu isimli tekne önceki gece saat 01.45'de, Sahil Güvenlik botları eşliğinde Sarıyer Büyükdere Limanı'na geldi. 16 kişilik mürettabatın yara almadan kurtulduğu olayda teknenin motor kısmında küçük çaplı bir hasar meydana geldi. 26 saatlik bir yolculuktan sonra Sarıyer Büyükdere Limanı'na gelen teknenin kaptanı Şaban Kaptan, şöyle konuştu:

YARDIM BEKLEDİK
"Gece saat 03.30 sıralarında hepimiz uyurken Ukranya gemilerinden atılan havayi fişeklerle uyandık, Türk sularında olduğumuzu bildiğimiz için yolumuza devam ettik. Ancak biraz sonra Ukrayna gemileri üzerimize makineli tüfeklerle ateş açtı, teknenin motor bölümüne isabet eden kurşunlar bizim yolumuza devam etmemizi engellemedi. Ancak bizden 10 mil ilerde olan 4 tekneden 'Yavrum Ahmet' isimli tekne açılan ateş sonucu batırıldı."

Tekne mürettabatı, saldırı sırasında telsizle yardım istendiğini ancak yetkililerden hiçbir yardım gelmediğini bu nedenle kendilerini sahipsiz hissettiklerini söyledi. Mürettabat, saldırıdan kurtulan bir başka teknenin arkalarından dönüş yaptığını ve gündüz saatlerinde Sarıyer'e ulaşacağını söylediler.

Özkan ARSLAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır