kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Postacı mı avukat mı?
Çakıcı-Nuriş atışması İstanbul Barosu'nu harekete geçirdi,10 avukatın savunması istendi. ANAP'lı Tayan sinirlenerek, 'Bunlar avukat mı, postacı mı?' dedi

İSTANBUL Barosu, "müvekkilleri adına basın açıklaması yaptıkları ve haber taşıdıkları" gerekçesiyle, aralarında Alaattin Çakıcı, Karagümrük Çetesi elebaşıları Vedat ve Nuri Ergin kardeşler ile Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da bulunduğu 10 üyesi hakkında soruşturma başlattı. Baro Başkan Yardımcısı Osman Ergin, bu tip eylemlerin avukatlık kanununa ve meslek ahlakına aykırı olduğunu söyledi. Hakkında soruşturma başlattıkları 10 avukat arasında Çakıcı'nın vekili Muhittin Yüzüak ile Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin avukatı Tuncay Kütükoğlu'nun yer aldığını belirten Ergin, diğer 8 avukat arasında da Öcalan'ın Asrın Hukuk Bürosu'nda görevli bazı vekillerinin bulunduğunu kaydetti. Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatların bir bölümünün görev aldığı Asrın Hukuk Bürosu yetkilileri de, kendilerine henüz böyle bir bilginin ulaşmadığını söylediler.

'İĞRENÇ BİR DURUM'
Bu arada olay Meclis gündemine de taşındı. TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve Milli Savunma eski Bakanı ANAP'lı Turhan Tayan, "Ben de yıllarca avukatlık yaptım. Ama bugün devleti rencide eden olayların içinde avukatlar çeteler arası postacı görevi yapıyor. Bu işe kim durduracak" diye sordu. Bu gelişmeleri "iğrenç" kelimesiyle niteleyen ANAP Bursa Milletvekili Tayan, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı'nı ve savcıları da göreve davet etti.

"ANNESİ ANNEMDİR"
Öte yandan Nuri Ergin, yakınları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Çakıcı'nın geçtiğimiz günlerde "Ben onların ancak anneleriyle görüşürüm" demesinin basın tarafından yanlış yorumlandığını ileri sürdü. Çakıcı'nın "Sevgili Anneciğim" diye başlayan mektubunu da gönderen Nuri Ergin, "Biz ondan böyle bir söylem beklemeyiz. Annemize 'anne' demiştir. Basın bu konuyu yanlış yorumladı" dedi. Çakıcı'nın avukatı Yüzüak da, "Alaattin Çakıcı, 'Ben onların ancak anneleriyle görüşürüm' kelimesinin yanlış yorumlanmasından çok rahatsız. Yıllardır 'Hacı Anne' diye hitap ettiği ve her fırsatta elini öptüğü bir insana karşı böyle bir hakarette bulunmasının mümkün olmadığını söylüyor" dedi. Çakıcı'nın Ergin'in annesi olan Sevil Ergin'e iletilmek üzere yazdığı mektup ise şu şekilde: "Sevgili Anacığım Selam ellerinizden öperim. Değerli anacığım ben de bir evladınızım. Lütfen benim için de dua edin. Bizler içeride hep beraberiz. Gözlerin bizim için arkada olmasın ellerinizden öperim. Alaattin Çakıcı."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır