kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Arazi ihalesinde Susurluk gölgesi
"Susurluk çetesi" sanıklarından polis Ayhan Çarkın'ın 'vukuatı' bitmiyor. Şimdi de Erdek'te ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılanıyor

AYHAN Çarkın ile Sedat Bucak'ın koruması Ahmet Ferdi Hoşgör'ün de aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınmalarıyla sonuçlanan Erdek'teki arazi ihalesinin perde arkasından garip ilişkiler çıktı. İhale saatinde Ayhan Çarkın'la birlikte yakalanan Ataman Esin sahte kimlikli Ziya Taşkın'ın İstanbul'daki bir cinayetin firari sanığı olduğu saptandı. Aranırken arazi ihalesine avukatı aracılığıyla giren Ziya Taşkın, rakipsiz girdiği satışta 17 parça araziden 16'sını sudan ucuz fiyatlarla kapatmıştı. Dün adliyeye sevk edilen 9 kişiden Ziya Taşkın tutuklanırken Çarkın ve 7 arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayhan Çarkın ihaleyle bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

8 KİŞİYLE GELDİ
Balıkesir'in Erdek ilçesinde 5 gün önce gerçekleşen arazi ihalesi sırasında 8 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan Susurluk çetesi sanıklarından eski özel timci Ayhan Çarkın şimdi de cinayet sanığı olarak aranan bir kişiye yardım etmekle suçlanıyor. Erdek İcra Dairesi'nde gerçekleşen satışa avukatı aracılığıyla katılan ve 17 parça araziden 16'sını sudan ucuz fiyatlarla kapatan Ziya Taşkın'ın, Ayhan Çarkın ve arkadaşlarının yardımıyla ihaleye girmeyi düşünen diğer kişileri saf dışı bıraktığı iddia ediliyor. İhalenin gerçekleştiği saatte bir ihbar üzerine Ayhan Çarkın'la birlikte Erdek Garajı'ndaki bir kahvehanede gözaltına alınan ve üzerinden Ataman Esin adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Ziya Taşkın'ın İstanbul'daki bir cinayetten dolayı gıyabi tutuklu olarak arandığı belirlendi.

'TESADÜF İŞTE'
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nde 3 gün sorgulanan Ayhan Çarkın, ihale günü Erdek'te bulunuşunu şöyle açıkladı: "Arkadaşlarla birlikte Ocaklar'a yemeğe gidecektik. Garajda eskiden tanıdığım Yılmaz Gülümser'le karşılaştık. Ziya Taşkın da yanındaydı. Bir ihbar olmuş ve polis geldi. Ne için geldiğimiz sorulunca Yılmaz Gülümser, ihale için geldiğini söyledi. Benim ise ihaleden haberim bile yoktu, tamamen tesadüf..."

Arazi sahibi Muharrem Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan, babasının 9-10 yıl önce Ahmet Çeşmebaşı adlı bir kişiden aldığı 3 milyon liralık borca karşılık boş senet imzaladığını, daha sonra bu senedin Ziya Taşkın'ın eline geçtiğini belirterek, "Senedin üzerine 300 bin mark yazıp, 1997'nin tarihini atmışlar. Senet karşılığında 3 oto istediler. Alamayız dedik. Bunun üzerine bizi tehdit ettiler. Savcılıktan yardım istedik. Bunun üzerine senet icraya verildi ve araziler satışa çıktı" dedi.

Satış öncesi Ayhan Çarkın ya da başka bir kişiden baskı gelmediğini iddia eden Aslan, "Bize baskı olmadı, ancak bizim zaten arazileri alabilecek paramız yoktu. Bizden ve Ziya Taşkın'ın avukatından başka kimsenin ihaleye girmemesini yadırgadım. İhale sonunda polis geldi ve bunları alıp götürdü. Biz Çarkın olayını falan basından öğrendik," diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır