kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soyguncuları kitap ele verdi
Ankara'da Varan Turizm'e ait otobüsü kaçırarak yolcuları soyan üç genç, otobüste unuttukları kitaptan tespit edilip kıskıvrak yakalandı

Ankara- İstanbul seferini yapan Varan Turizm'e ait otobüs yolcularını silah zoruyla soydukları belirtilen 2'si üniversite öğrencisi 3 kişi yakalandı.

Olaydan sonra harekete geçen güvenlik güçleri soyguncuların oturduğu koltuğun altında bir kitap buldu. "Herşey Türk İşi" adını taşıyan kitabın Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu Kütüphanesi'ne kayıtlı olduğu saptandı.

KAYRAKAĞAN ÖRGÜTÜ!
Okulda yapılan araştırmada ise kitabın Mart ayının 20'sinde Jeoloji 1. sınıf öğrencisi Şükrü Çetin Çengel tarafından alındığı belirlendi.

Çengel'in evindeki aramada da soyguncuların otobüste yolculara söyledikleri, "Biz Türk Kayrakağan örgütündeniz" sözünü kanıtlayan bir ibare buldu. Gencin bilgisayarını inceleyen polis ekran korucusuna "Kayrakağan" yazıldığını fark etti.

Soyguncunun bu şekilde netleştiğini gören polis Şükrü Çetin Çengel'in ailesinden yardım istedi. Bunun üzerine alınan adreslerden Etimesgut'taki bekar evinde 3 soyguncu kıskıvrak yakalandı.

OYUNCAK TABANCA
Soygunun planını Çengel'in yaptığı, Çankırı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Evren Alkan ve lise mezunu Orhan Gençer Akçam'ın da otobüsteki diğer iki soyguncu oldukları ifade edildi.

Güvenlik güçlerinin 3 soyguncunun yakalandığı evde yaptığı aramada, olayda kullanılan 3 tabancanın ikisinin kurusıkı diğerinin ise oyuncak olduğunu belirledi.

Soyguncuların 7 yolcudan aldığı 3 milyar lira civarındaki paradan bir kısmını harcadıkları anlaşıldı. 3 sanık ilk ifadelerinde soygunu piyasaya olan borçları yüzünden yaptıklarını söylediler.

Ünsal ERGEL

Göksel ÇAĞLAV-Levent İÇGEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır