kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aziz Yıldırım yurtdışına çıkıyor
Yıldırım'ın derbi öncesi yurtdışına gitmesi 'Yenilgiyi görmemek için kaçıyor' yorumlarına neden oldu

Galatasaray derbisi yaklaştıkça Fenerbahçe'de hezimet sendromu daha belirgin bir hal almaya başladı. Yarınki ezeli derbi öncesi, Galatasaray'ın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan başkanı Faruk Süren'in, Şeref Tribünü'nde yalnız oturacağı belli oldu. Süren maçı izleyip keyifle purosunu tüttürürken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise yurtdışında olacak.

Derbi öncesi "Tedbil-i mekanda ferahlık vardır" felsefesini benimseyen Yıldırım, "Göz görmeyince, gönül katlanır" misali Zürih'te konuşlanacak. Yıldırım'ın aniden gidişi Galatasaray camiasında "Fenerbahçe'nin tarihi fark yiyeceğini biliyor. Geçen sefer Pendik maçından sonra bir gecede olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalmıştı. Bu defa olayı soğutmak için yurtdışında inzivaya çekilecek" yorumlarına yolaçtı.

Ancak bu tarz "kaçtı" söylentileri başkan Aziz Yıldırım'ı çileden çıkardı. İyi günde de, kötü günde de Fenerbahçe'nin başkanı olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Tam 1 ay öncesinden bu seyahati yapacağım belliydi. Sabah uçakla Zürih'e, oradan da Amerika'ya geçeceğim. Seyahat tamamen benim sağlığımla ve kişisel projelerimle ilgilidir. Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Galatasaray-Fenerbahçe derbileriyle ilgili önceden konuşulmayacağını herkesin bilmesi lazım."

Başkan'ın maç öncesi yurtdışına uçacağı haberi futbolcular arasında da tedirginlik yarattı. Fenerbahçeliler'de Moldovan, Boliç ve Kemalettin'in yanı sıra Ogün'ün de büyük ihtimalle oynamayacak olması, gençleri strese soktu. Her yenilgi sonrası olay çıkmasına neredeyse "şerbetlenen" futbolcular, her şeye rağmen bir sürpriz gerçekleştirmek için sahaya çıkacaklar. Fenerbahçe'nin 6 kişiyle defans yapacağı öğrenilirken, pazar günü sahaya sürecek yedeği bile olmayan teknik direktör Turhan Sofuoğlu ne yapacağını düşünüyor.

Mert AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır