kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

"Petkim zamları geri alınsın"
PETKİM Petro Kimya Holding'in sentetik kauçuk ve karbon siyahlarına 14 Mart tarihinde döviz bazında yüzde 17'ye varan zam yapmasına tepki gösteren Kauçuk Derneği Başkanı M.Kemal Özşahin, Petkim'in zammı geri almasını talep etti. Özşahin, hükümetin enflasyonla mücadele tedbirlerini hatırlatarak talebini şu gerekçeye dayandırdı:

"Bazı kamu kurumları hükümetin temel politikaları ile uyuşmayan zamlar yapmaktadır. Bu artışlar enflasyonun düşürülmesine yönelik tüm kesimlerin katkı sağlaması amacına uymamaktadır. tutturulması mümkün olmayacaktır."

3.Tüketici ödülü Tansaş'ın
SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin
Korunması Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 3. Tüketici Ödülü Tansaş'a verildi. İkinci kez ödülü alan Tansaş, Tüketicini Korunması Hakkında Kanun'un tüketicilere sağladığı haklar doğrultusunda, onların taleplerini yerine getirmede ve bilgilendirmede gösterdiği özenden dolayı ödüle layık görüldüğü bildirildi. Tansaş'tan yapılan açıklamaya göre, sektörde ilk defa uygulanan ve 24 saat hizmet veren 0 800 415 51 99 No'lu ücretsiz tüketici hattı ile müşterilerin isteklerine heran cevap vermek amacında olduklarını belirttiler.

TÜSİAD heyeti Washington'da
Türkiye'dekİ siyasal ve ekonomik gelişmeleri en doğru biçimde dış dünyaya duyurmak amacıyla ticari diplomasi faaliyetlerini sürdüren Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ABD'yi ziyaret ediyor. Türk-Amerikan İş Konseyi yıllık toplantıları için TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yüceoğlu başkanlığında ABD'ye giden heyet, 27-31 Mart tarihleri arasında Washington ve New York'ta çeşitli temaslarda bulunacak. TÜSİAD ayrıca 29-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek American Turkish Council (ATC) yıllık toplantılarında 31 Mart günü bir oturma evsahipliği yapacak ve Türk ekonomisindeki son gelişmeler ile siyasi durum hakkında bilgi verecek.

"Patates gibi çay stoğunu da eritin"
Çay üreticileri, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in açtığı kampanya ile milyonlarca kilo patates stoğunu eritmesi üzerine, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e çağrıda bulunarak, bir kampanyayla çay stoklarının da eritilmesini istediler. Doğu Karadenizli çay üreticileri, kuru çay ithaline izin verilmesi ve sınır kapılarından yurda bol miktarda kaçak çay girmesi sonucu, Çaykur ve çok sayıda özel sektör fabrikası depolarının ağzına kadar çay dolduğunu söylediler.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1 milyon çay üreticisi 850 bin dekar alanda çay tarımı ile geçimini temin ediyor. Çayda yakın zamana kadar tekel olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait 41 fabrika yanında 350 tane de irili ufaklı çay fabrikasında kuru çay üretiliyor. Türkiye'nin yıllık tüketimi olan 120 bin ton kuru çayın büyük bir bölümünün sınır kapılarından kaçak olarak yurda sokulmasının yanında, ithal çay nedeniyle çay depolarının ağzına kadar dolu olduğu öğrenildi.

Ersin RAMOĞLU (SHA)

Egebank'ın yeni genel müdürü Cevdet Erkanlı
Egebank'ta Genel Müdürlük görevine Cevdet Erkanlı getirildi. Egebank'ın, Fon'a devredilmesinden bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini yürüten Yusuf Ziya Önder, bundan böyle Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmasına devam edecek. 1987-1994 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı, daha sonra Bankalar Yeminli Murakıbı olarak çalışan Erkanlı son olarak Kentbank'ta Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak görev yapıyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır