kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
100 milyon dolarlık yönetici devri
Yeni Ekonomi şirket yöneticilerini astronomik ücretlerle tanıştırdı. Üç yöneticinin yıllık geliri 1'er milyar doları aşıyor

Yeni ekonominin yeni yöneticileri astronomik ücretler alıyor. Forbes Dergisi'nin son sayısında yer alan araştırmada en iyi kazanan yöneticilerin yıllık gelirlerinin bir milyar doları geçtiği ortaya çıktı.

En baş döndürücü parayı kazanan George Conrades'in yüksek teknoloji şirketlerinden Akamai Tech'de çalışması dikkat çekti. 61 yaşındaki Conrades'in geliri şirket hisseleriyle birlikte tam 1.8 milyar dolara ulaşıyor.

Conrades, IBM'den ayrıldıktan sonra 1999 nisanında internet ve yazılım şirketi Akamai Technologies'e geçti. Şirket altı ay sonra halka açıldı. Bu arada Conrades'in sahip olduğu 6.5 milyon Akamai hissesi 1.8 milyar dolar oldu. Conrades hisseleri Akamai'den aldığı 2 milyon dolarla satın almıştı. Yapılan karın bir senelik zaman zarfı içerisinde oluştuğu düşünülürse, internet şirketlerinin hisse senetlerinin kısa sürede nekadar değer kazandığını anlamak daha kolaylaşıyor.

Yöneticilerini astronomik seviyede ücretlendirme, şu an için yalnızca Amerika'da geçerli. Fakat bu sistemin yeni ekonomi sayesinde Avrupa'ya da kısa sürede ulaşması bekleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır