kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yalova: POAŞ'ın iptali sözkonusu değil
Yalova, "POAŞ'in özelleştirilmesinde en küçük bir ihtilaf yaratıcı, kuşku uyandırıcı husus yoktur" dedi

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Petrol Ofisi A.Ş'nin (POAŞ) yüzde 51 oranındaki hissesinin özelleştirilmesinde, ne Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), ne bir başka kurumun kararına muhtaç olacak en küçük bir ihtilaf yaratıcı, kuşku uyandırıcı husus olmadığını söyledi.

Yalova, "POAŞ sonucunu Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) önümüzdeki birkaç gün içinde takdim edeceğiz. Orada da onaylanmasını talep edeceğiz" dedi.

Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Vakıfbank'ın traktör kredisi açmasına ilişkin makamında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin özelleştirme uygulamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Yalova, kamuoyunun öncelikle, "bu ihalede en yüksek rakam 1 milyar 260 milyon dolar idi. Ortak Girişim Grubu'nun bir bölümü İş Bankası'nın olduğuna göre, acaba İş Bankası, banka kanunları çerçevesinde yüzde 25 şartını yerine getirdi mi? Getirmediğine göre bu iptal sebebi olmaz mı?" sorusunu sorması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz ilgili yasa gereğince en yüksek rakamı veren OGG'ye o rakam oranında sermayesi olan bir şirket kurma mecburiyeti getirmeye mezun değiliz. Yani birinci grubun 1 milyar 260 milyon sermayesi olan bir şirket kurma mecburiyetleri yok. Dolayısı ile İş Bankası açısından böyle bir şeyi söylemek, hukuki açıdan mümkün değil."

Bakan Yalova, "POAŞ, ihalede en yüksek rakamı veren gruba mı verilecek, satış peşin mi olacak?" şeklindeki soruya karşılık da "Bizim orada sıkıntımız yok. İhale şartlarında neyi açıklamışsak, o yol izlenmiştir. İhalede en yüksek rakamı veren ortak girişim grubunun bir hakkının teslimidir ÖİB'nin yapacağı işlem. O grup hakkından vazgeçerse o zaman sıralamaya göre ikinci rakamı veren, aynı durumda üçüncü sırada bulunan katılımcıya verilecektir. Peşin ödeme konusunda hiç kimse ile görüşmedik" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır