kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Benetton'ın reklamı ters tepti
Benetton'ın idam mahkumlarını kullandığı reklam afişleri Amerika'da büyük tepki çekti. Şirket satışları ilanın ardından durma noktasına geldi

BÜtÜn reklam kampanyalarıyla sansasyon yaratan giyim firması Benetton'un son reklamları ters tepti. Amerikan hapisanelerindeki idam mahkumlarının fotoğraflarını kullanan Benetton, Amerikalıların tepkisini çekti. Birçok kişi ve kuruluş Benetton'ı protesto edip kitle gösterileri düzenledi. Bu tepkinin ardından şirketin yüzde 5 olan Amerika'daki pazar payı giderek eridi ve satışlar durma noktasına geldi.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI
Afişlerdeki idam mahkumlarının öldürdükleri kurbanların aileleri, Benetton'un New York'taki ofisi önünde gösteri düzenledi. California eyaleti meclisi de, oy birliğiyle halkı Benetton ürünlerini boykot etmeye çağırma kararı aldı. Kurbanlardan birinin yakını, "Mahkumlar masum olduklarından, insanlar da idam cezasının kötülüğünden söz ediyor. Kimse onların kurbanlarından bahsetmiyor" diyerek kızgınlıklarını dile getirdi. Şirketin kampanyalarında kullandığı birbirinden ilginç fotoğrafları çeken ünlü fotoğrafçı Oliviero Toscani, bu kez beğeni değil öfke topladı. Toscani daha önce de sevişen atlar, öpüşen rahip ve rahibe, yeni doğmuş kanlar içinde bebek fotoğraflarıyla da tepki çekmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır