kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Önce sat sonra da üstüne yat...

Nedense bütün özürlü işler bende toplanıyor. Ama diyeceksiniz ki, bunun nedeni, medeni yok, senin işin bu... Ne kadar dertli varsa, seni arayacak, sen de onların dertleri ile uğraşacaksın. Doğru... Bu işe ben çok önceleri soyundum. Ama gönül arzu ederdi ki, birgün önüme gelen yazılarda "Ahmet bey, oh oh ne güzel yaşıyoruz. Hiçbirimizin derdi kalmadı. Helal olsun şu yöneticilere... Ne kral adamlarmış yahu... Ülkede dert bırakmadılar, herşeyi hallettiler" diyen bir mesaj olsun. Hayal de olsa güzel birşey... İnşallah hayallerimiz birgün gerçekleşir.

İşte yine başlayalım dertlerimizi sıralamaya; Bugün öncelikle Alfemo Mobilya'nın yöneticilerini haşlamak istiyorum. Be adamlar, Ümraniye'den İsmail Baran isimli bir müşteriniz sizden bir koltuk takımı aldı. Mal evine teslim edildi.

Ambalaj harikaydı ama açıldığında koltuk takımının özürlü olduğunu gördüler. Ne yapacaklar, tabii hemen sizi arayarak, durumu belirttiler. Siz oraya servis yolladınız, servis hatayı kabul etti ama gidiş o gidiş... Aradan kaç ay geçti ne arayan var ne de soran...

İsmail bey parayı vermiş, tabii ki yanarsa onun canı yanar. Sizin peşinizde koşmaktan da neredeyse verem olacak. Ama sizde nasıl bir surat varsa, umursamıyorsunuz. Biliyorum şimdi bu yazıdan sonra başlarsınız bana faks yollamaya, kendinizin ne düzgün iş adamı olduğunuzu anlatmaya... Masala para yok arkadaş... Önce malı sat, sonra da üstüne yat... Böyle bir kural ne görülmüş, ne de işitilmiştir. Hadi hemen kıpırdayın da, İsmail beyin gönlünü alın ve bana da açıklama falan göndermeyin.

Ovacık Köylüleri dertli
Muğla'nın Fethiye ilçesi Ovacık Köyü'ne, ormanın dibinde yapılmak istenen benzin istasyonunun yaratacağı tehlikeyi ve sakıncaları bana yazan o yöre sakinleri "İmdat!..." diyerek yardım istiyorlar. Kimbilir hangi kalantor işini uydurmuş, oraya göz dikmiş, cebine indireceği cukkaları hesaplıyor. Köylülerin feryadı umurunda değil... Ama bu ülkede sağ duyu sahibi Valiler ve Kaymakamlar da var. İşte ben bu devlet adamlarını göreve davet ediyorum.

Adli Tıp Uzmanları da adalet istiyor.
Arada sırada gazetelerimizde Adli Tıptan bahsedilir. Büyük cinayetlerin, önemli soygunların, Türkiye çapındaki terör örgütlerinin yakalanmasında veya ortaya çıkarılmasında en büyük rolü oynayan teşkilatlardan biri Adli Tıptır. Burada görev yapan Adli Tıp Doktorları dertli, adalet istiyorlar. Biliyor musunuz, bu doktorlara yaptıkları otopsiler için 3 milyon 300 bin lira ödeniyor. Ama cesedin açılan boşluklarını diken kimselere ise, 15 milyon ödeniyor. İşte adaletsizlik burada...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır