kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ispanaklı sufle
Malzemesi
* Yarım kg. ıspanak (haşlanıp suyu süzülmüş)
* 2 su bardağı süt
* Yarım su bardağı krema
* 1 su bardağı un
* 8 yumurtanın sarısı
* 4 yumurta
* 1 çay bardağı kabartma tozu
* 5 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tutam karabiber

Hazırlanışı:
Haşlanmış ıspanağı blender'da süt ve krema ile püre haline getirin. 4 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritip, unu erimiş yağa yedirin. Yumurta sarılarını ilave edin, ağır ağır karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Ispanaklı karışımı un ve yağ karışımına ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave edin. Ispanaklı karışımla iyice karıştırın. Sufle kaplarının içlerini iyice yağlayıp unlayın, ıspanaklı sufle hamurunu sufle kaplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25-30 dakika kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır