kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'FP'den de oy gelecek'
"Milletvekilleri herhalde imzaları doğrultusunda oy kullanacaktır" diyen Ecevit, "Buna başka oyların da ekleneceğini umuyorum" diyerek FP'den de oy beklediğini ima etti

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, DSP milletvekillerine seslenirken "Sizlerin büyük katkınızla hazırladığımız Anayasa değişikliği için 400'ün üstünde imza sağlandı. Bu imzaları veren Milletvekilleri herhalde imzaları doğrultusunda oy kullanacaklarına göre, önerdiğimiz Anayasa değişikliklerinin gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

DSP lideri, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa değişiklik paketindeki imzalara başka oyların eklenmesini de umduğunu söyledi. Bu sözleri ile FP'den de Anayasa değişikliği için oy geleceğini ima eden Başbakan Ecevit şu değerlendirmeyi yaptı: "Buna başka oyların da ekleneceğini umuyorum. Böylelikle pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi, bir kimsenin iki kez 5 yıllığına Cumhurbaşkanlığı yapması sağlanacaktır. Hem de partilerin kapatılması güçleştirilmiş olacaktır. Parti kapatmanın güçleştirilmesine Fazilet Partisi herhalde karşı çıkmayacaktır. Sayın Kutan, 5 artı 5 formülüne karşı çıkmayabileceklerini kendisiyle yaptığımız görüşmede söylemişti. DYP de üç Anayasa değişikliğine tam desteğini vermiştir."

312 GÜNDEMDEN DÜŞMELİ
Ecevit, 312. madde tartışmalarının bazı çevreler tarafından gündeme getirildiğini belirterek "Haftalardır 312 ile yatıp, 312 ile kalkıyorlar. O yüzden Türkiye zamanlama açısından yapay bir gündeme takılıp kaldı. Oysa her şeyin bir sırası ve zamanı vardır" dedi. Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemine kavuşmasını isteyen Başbakan, bu gündemin başında ekonomik ve sosyal konuların bulunduğuna dikkat çekti.

"AF YASASI GÜNDEME GELECEK"
Ecevit, Meclis Grup Toplantısı çıkışında bir gazetecinin Bayrampaşa Cezaevi'ndeki isyanı hatırlatarak, "Af yasası ne zaman çıkacak?" sorusuna "Yakında gündeme gelecek. İsyan konusunda henüz bir bilgim yok" cevabını verdi. Ecevit, "Af yasası, Anayasa değişikliğinden önce mi, sonra mı gündeme gelebilir?" sorusuna ise "Meclis'in gündeminde Anayasa değişiklikleri var. Bu, ondan sonra görüşülecek" dedi.

Demirel'e tam Erbakan'a örtülü destek
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin 101. maddenin de yer aldığı Anayasa değişiklik paketine destek vaadini tekrarladı ve "Verdiğimiz sözün sonuna kadar arkasında duracağız" dedi. Çiller, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın hüküm giydiği Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinin değiştirilmesine de destek sözü verdi. Bu değişikliğin, kişiye özel bir düzenleme olmayacağını savunan Çiller, 312 değişikliğinin, Anayasa değişikliğinin ardından gündeme getirilmesinin daha "şık" olacağını kaydetti ve "Ama birlikte getireceğiz derlerse, DYP olarak yine tıkayıcı olmayız" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİ ZOR AYIRDILAR
Dünkü grupta, muhalif Ordu Milletvekili Yener Yıldırım'ın Çiller'in parti yönetim anlayışını topa tutan konuşma yapması üzerine Genel Merkez yanlısı Bolu Milletvekili Necmi Hoşver tepki gösterdi. İki milletvekilinin birbirlerinin üzerine yürümelerine, araya giren diğer vekiller engel oldu. Çiller ise olay karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır