kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akbulut Meclis'i kalabalık seviyor
Meclis Başkanı, seçildiğinden bu yana 5 bin kişilik hizmet kadrosuna 45 kişi daha aldı

Yaklaşık 5 bin kişinin görev yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni eleman alımları sürüyor. Yıldırım Akbulut'un başkanlığa seçildiği 25 Mayıs 1999 tarihinden bugüne kadar geçen yaklaşık 10 aylık sürede Meclis'e 11'i yönetici konumunda olmak üzere 48 personel alındığı belirlendi.

GELEN KALIYOR
MHP'li Meclis Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, DSP'li Namık Kemal Atahan'ın sözlü soru önergesini yanıtlarken, Meclis'te hizmetin daha iyi ve verimli yürütülmesi amacıyla bazı atamalar yapıldığını bildirdi.

Sökmenoğlu, Meclis'te görev yerleri değiştirilen personelden 6'sının yargı yoluna başvurduklarını, bunların 3'ü hakkında mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, Başkanlığın bu kararları uygulayarak söz konusu kişileri eski görevlerine iade ettiğini de açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde kadrolaşma rekoru eski Başkan Mustafa Kalemli'ye ait bulunuyor. Kalemli 1996-1997 yıllarını kapsayan başkanlığı döneminde Meclis'e bin 581 yeni eleman almıştı.

550 VEKİLE 5 BİN HİZMETLİ
Meclis'te 1960'lı ve 1970'li yıllarda hem Millet Meclisi ve hem de Cumhuriyet Senatosu olduğu için 600 parlamenter görev yapıyordu.

Bu yıllarda yaklaşık 800 personel Meclis'in tüm işlerini yürütüyordu. Şimdi Meclis'te 550 parlamenter olmasına karşın eleman sayısı 5 bini aştı. Nuri Kayış


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır