kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Küba'da devrim müzelik
Komünizmin son kalesini gezen MHP'li Yahnici, Küba'dan Che baskılı bardak getirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Kurban Bayramı tatilini Avrupa Araştırmalar Merkezi'nin davetlisi olarak gittiği komünizmin son kalesi Küba'da geçirdi. Yahnici, Küba'dan bavulunda Che Guevera resimleriyle süslü bardaklar, tişörtler, Havana purosu ve samba enstrümanları ile döndü. "Komünizmin hem iyi, hem de kötü yanı var" diyen Yahnici, Kübalılar'ı "milliyetçi ve vatansever" bulduğunu söyledi.

Havana'da Komünist Parti ve Komünist Gençler Birliğini de ziyaret eden Yahnici, turistik Vera Dora bölgesi ile Devrim Müzesi'ni dolaştı. ABD'de rehin bulunan 7 yaşındaki Eilleen'i kurtarma mitingine de katılan MHP'li Yahnici, Kübalılar'ın Türkiye ve Atatürk hakkında çok iyi bilgi sahibi olduklarını, Havana Meydanı'na da Atatürk Heykeli diktiklerini söyledi.

KÜBA SULUKULE GİBİ
Küba'daki şehirlerin en dikkat çekici yanının eski binalar olduğunu söyleyen Yahnici şöyle konuştu: "İstanbul Beyoğlu'nun arka sokakları, Sulukule'deki gibi binalar var. Ama o binalardan şık giyimli, çoğu da beyaz kıyafetli erkekler, bayanlar çıkıyor. Bizde o şartlar olsa insanlar hayata küser. Aza kanaat getiriyorlar, kültür seviyeleri, entelektüel birikimleri fazla. Castro'nun Costan ve Valdes adlı iki arkadaşı ile görüştüm. Kültürel açıdan müthiş adamlar. Tıp ve bilimsel araştırmalarda çok ileriler. Sürekli 'ABD şubesi olmadık, onlara teslim olmadık' görüşünü savunuyorlar. Vatanlarını kan pahasına almışlar, özgürlüklerini, sosyalizmle özdeşleştirmişler. Devrim Müzesi'ni de gezdim. Devrimi müzeye kaldırdıklarını gördüm."

DEVLETTEN PURO YARDIMI
Küba'da devletin insanlara süt, yumurta, puro yardımı yaptığını kaydeden Yahnici, insanların ayda 50-100 dolarla geçinmeye çalıştıklarını, bu nedenle fuhuş sektörünün yaygın olduğunu söyledi. Yahnici, "Fahişeliğe büyük tepki var, ama çok yaygın. Çok üzücü" dedi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır