kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bayrak skandalı
Tantan'ın Berlin gezisinde bayrak skandalı çıktı. İki bakanın basın toplantısı yaptığı salondaki Türk bayrağı nizami ölçülere uymuyordu

Almanya ziyaretini sürdüren Tantan'ın Alman meslektaşı Schily ile yaptığı ortak basın toplantısında bayrak skandalı yaşandı. Berlin'de biraraya gelen iki bakanın basın toplantısı yaptıkları sırada arkalarında asılı bulunan Türk bayrağının nizami ölçülere uygun olmaması dikkat çekti.

Sadettin Tantan ve Otto Schily, dün Berlin'deki görüşmelerinde, her iki ülkeyi tehdit eden insan kaçakçılığı konusunda görüş alışverişinde bulundular. Bayrak skandalının yaşandığı salonda düzenlenen toplantıda Tantan, Almanya'nın terör örgütlerinin faaliyetleri konusunda kararlı bir tutum içinde olduğunu bildirdi. Schily ise, "PKK yasağının devam edeceğini" belirtti. Schily, vatandaşlığa alınmada zorunlu olan dil sınavı konusunda, "Eğer Alman vatandaşlığına geçiliyorsa, Alman toplumuna da uyum söz konusudur. Toplumsal uyum sadece belirli bir yaşam tarzı değildir. Yaşanılan bir ülkedeki yasaları anlamadır" dedi. Ancak Alman normları konusunda duyarlılığın dile getirildiği salonda, Türk bayrağının nizami ölçülerde olmaması dikkat çekti.

KANİ TOP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır