kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koyunları olan tek bakan
Asıl mesleğinin çobanlık olduğunu dile getiren Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in Gül, Gelincik, Çiçek adlı koyunları, Saymaz, Bulut ve Karabaş adlarında da köpekleri var

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Kurban Bayramı'yla birlikte yeniden tartışılan Hayvan Hakları Yasa Tasarısı konusunda herhangi bir engellemede bulunmadığını söyledi.

Gerçek bir hayvansever olduğunu kaydeden Gökalp, "Hayvanları çok seviyorum. Asıl mesleğim bu, ben çobanlıktan geliyorum" dedi. Sivaslı olduğunu ve Kangal Köpeği Festivali'ni düzenleyen bir yörenin çocuğu olduğunu belirten Gökalp, sözlerine şöyle devam etti: "Davarların, koyunların içinde büyüdüm. Sivas'ta köpeklerim, koyunlarım, kedilerim var, her birinin ayrı ayrı adı var. Köpeklerimin adı Saymaz, Bulut, Karabaş. Koyunlarımın adı Gül, Çiçek, Gelincik. Ayrıca kedilerim de var. Bunların zehirlenmesini nasıl kabul ederim? Bu kanun mutlaka çıkmalı. Uygulamasında Tarım ve Köyişleri Bakanı üzerine düşeni yapar."

DENEYE YASAK YOK
Hayvan Hakları Yasa Tasarısı'nın Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışılmasını isteyen Gökalp, eksikliklerin burada tamamlanmasının doğru olacağını savunduğunu da hatırlattı. Bazı ceza gelirlerinin toplanacağı fon oluşturulduğunu kaydeden Gökalp, yasanın hayvanlar üzerindeki genetik ve hormonsal denemelere sınırlama getirmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır