kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elde kaldı!
Öğrencileri boşaltılan Gedikpaşa İlköğretim Okulu binası iki yıldır satılamadı. Belediye yakında üçüncü kez ihale açacak...

VALİLİKÇE işletme hakkı Eminönü Belediyesi'ne devredilen Laleli'deki Gedikpaşa İlköğretim Okulu bir kez daha satışa çıkıyor. Eminönü Belediyesi okulun satışı için ilk ihaleyi 1998 yılının Nisan ayında yaptı ancak alıcı çıkmadı. Ticaret merkezine dönüştürülmesi kararlaştırılan okulun satışı için bu tarihten yaklaşık 1 ay sonra ikinci kez ihale düzenlendi ama hiç bir gelişme sağlanamadı.

Öğrencileri gözyaşlarıyla çıkarılan okul için Eminönü Belediyesi'nce üçüncü kez müşteri aranacak. İşletme hakkı kendilerinde olan okul için Valilik ve Özel İdare ile görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Eminönü Belediye Başkanı Lütifi Kibiroğlu, "Burası bir milli servet. Ne yazık ki şimdiye kadar değerlendirilemedi. Binayı yaklaşık 3 trilyon bedelle ihale edip satacağız ya da iş merkezi olarak kendimiz çalıştıracağız" diyor. Vali Erol Çakır ile ortak bir mutabakat sağlamak amacında olduklarını söyleyen Kibiroğlu, "Eğer istediğimiz gibi prestijli bir müşteri bulamazsak binayı onarıp kendimiz de değerlendirebiliriz" diye konuşuyor ve ekliyor: "İlk iki katı otopark, orta katı çarşı üst katı da otel olarak işletebiliriz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır