kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Asker yeminine Ata'ya bağlılık eki
TÜRK Silahlı Kuvvetleri mensuplarının içtiği anda, "Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık" ifadesi de eklenecek. TSK İç Hizmet Yasası'nda değişiklik yapan yasa tasarısı dün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Genel Kurul'da ele alınacak tasarı benimsendiği takdirde, yeni yemin metni şöyle olacak: "Barışta ve savaşta; denizde ve havada; her zaman ve her yerde; Milletime ve Cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet; kanunlara, nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime; (Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık kalacağıma ve savunacağıma); askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip, gerektiğinde Cumhuriyet, vazife, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda hayatımı seve seve feda edeceğime namusum üzerine ant içerim."

Yarın güneşli günler başlıyor
SOĞUK ve yağışlı hava yarın yerini güneşli günlere bırakacak. Meteoroloji açıklamasına göre, yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de yer yer devam ediyor. Yağışlar güney ve doğu bölgelerinde bugün de sürecek. Ancak yarın yurdu terk edecek. Hava sıcaklıkları da 10-15 derece artacak. Hafta sonunda sıcaklık Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da 15-17, Karadeniz'de 11-14, Ege ve Akdeniz'de 17-20, İç Anadolu'da 14-16, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2-5, güneyinde12-14 derece civarında olacak.

Sigarayı bırak 5 milyon lira al
HİZMET-İŞ Sendikası, 200 belediyede 35 bin işçi adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşme taslağına, sigara içmeyen veya içmeyi bırakan işçilere, ücretlerinin dışında ayda net 5 milyon lira ödenmesine ilişkin madde koydu. 120 işçinin çalıştığı Beypazarı Belediyesi ile sözleşme bağıtlandığı için sigara içmeyen veya bırakan işçilere, ücretlerinin dışında her ay net 5 milyon lira yardım ödeniyor.

Çarkın'ın karıştığı ihaleye valilik iptali
BALIKESİR'İN Erdek ilçesinde Susurluk davası sanığın eski özel tim görevlisi Ayhan Çarkın'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına neden olan 12 dönümlük arsanın satış ihalesi Balıkesir Valiliği tarafından iptal edildi. İptal kararının, "icra yoluyla satışa çıkarılan" Düzler mevkiindeki arsanın ihalesinin soruşturmaya konu olması nedeniyle alındığı bildirildi. Bu arada Susurluk davası sanığı Çarkın ve 7 adamı soruşturma için dün Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Turan GÜLTEKİN Macit ERMİŞ - Engin ARICAN

Başsavcı: Çakıcı veya Nuri Ergin'i nakledin
ADALET Bakanlığı, Kartal E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı ile "Karagümrük çetesi"nin elebaşı Nuri Ergin arasında yaşanan mektuplaşma olayına el koydu. Mektupları dışarı sızdıran avukat ve görevliler hakkında soruşturma başlatıldı. Bu arada Cezaevi Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Adalet Bakanlığı'na başvurarak Ergin ve Çakıcı'nın başka cezaevlerine nakledilmesini istedi. Adalet Bakanlığı'nın Kartal Cezaevi Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun talebini incelemeye aldığı bildirildi.

Çakıcı'nın Fransa'daki koruması gözaltında
KARTAL Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ile birlikte Fransa'da yakalanan koruması ve şoförü Muradi Güler dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Güler'in Asayiş Şubesi'ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Fransa'da 6 ay cezaevinde kalan Muradi Güler'in Alaattin Çakıcı'nın yurtdışında bulunduğu süre içerisinde korumalığını yaptığı belirtilmişti. Bu arada "Karagümrük çetesi"nin elebaşı Nuri Ergin'in sekiz adamı, duruşma izlemek için geldikleri adliyede gözaltına alındı. Salih AYDIN- Şefik DİNÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır