kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kesik kola 185 bin lira
Ayşen Başaran'ın kolu yanlış tedavi sonucu kesildi. 5 yıldır süren dava sonucunda hatalı hemşire 185 bin lira para cezasına çarptırıldı

LÜLEBURGAZ Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 66'ncı ve son duruşmaya, Dr.Hatice Adiloğlu ve hemşireler Münevver Danişger ve Pakize Özkan katılmadı ya da katılamadı... Avukatları aracılığıyla savunmalarını yapan üç sanık minik Ayşen'in (Başaran) kolunun kesilmesinde sorumlulukları bulunmadığını ileri sürdüler.

Mahkeme ise, Dr. Adiloğlu ile hemşire Danişger'i suçsuz bulurken hemşire Pakize Özkan'ı kusurlu bulunarak 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak bu ceza daha sonra 185 bin lira ağır para cezasına çevrilerek tecil edildi. Sorumlu oldukları gerekçesiyle yargılanan üç sanık daha önce beraat etmişti. Ancak Başaran Ailesi'nin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay kararı bozarak sanıkların yeniden yargılanmasına karar vermişti.

ŞİMDİ DE TAZMİNAT DAVASI
Minik Ayşen'in avukatı Cengiz Hortoğlu, "Mahkeme en azından sanıklardan bir tanesinin olayda kusuru olduğunu kabul etmiştir. Bu tazminat davası için dayanak teşkil edecektir. Ancak biz yine de sanık hakkında verilen cezayı yeterli bulmuyoruz ve kararı temyiz edeceğiz" dedi.

"Bu dava Susurluk Davası'nı da geçti," diyen Başaran Ailesi, "Her duruşmada aynı üzüntüleri, aynı duyguları tekrar yaşadık. Ayşen de usandı. Ama 60 milyarlık tazminat davasını kazanırsak ona daha iyi bir gelecek verebiliriz" diye konuştu.

"YA KOLU YA HAYATI"
Talihsiz Ayşen'in annesi Şengül Başaran şöyle diyor: "Ayşen'i hastaneye yatırdılar, 'Serum tedavisi yapacağız' dediler. Ertesi sabah, 'Anne kolum acıyor' deyince, koluna baktım. Parmak uçları morarmış, ten rengi değişmiş, kolu soğumuştu. Hemen hemşireyi çağırdım. Pakize Özkan isimli hemşire kolunu görünce 'Bir şey anlamıyorum. Doktoru gelince doktoruna gösterirsiniz' dedi. Doktoru da bir şey anlamayınca Cerrahpaşa Çocuk Anabilim Dalı'na gittik."

"Burada kolu 7 kez ameliyat edildi. Doktor 'ya hayatı, ya kolu' dedi. Bunu duyduğum an bütün dünyam başıma yıkıldı. 'Ne gerekiyorsa yapın' dedik. 8'inci ameliyatta kolu kesildi. Ayşen'in hiçbir hastalığı yoktu. Kolunun kangren olmasında tıbbı hata olduğu açıktı. Biz bu yanlışlığı, hatayı kabullenmedik, hazmedemedik. Suç duyurusunda bulunduk. Savaşa başladık. Ama 5 yıl içinde çok yıprandık, hastalandık. Neredeyse 5 milyara yakın para harcadık."

PEKİ YA AYŞEN?
İstiklal İlköğretim Okulu'nda ikinci sınıf öğrencisi olan Ayşen ise, her şeye rağmen hayata dört elle sarılmış durumda. İstanbullu bir işadamının aldığı protez koluyla yemeğini yiyebilen, çantasındaki eşyaları çıkarabilen Ayşen, derslerinde de oldukça başarılı. Ancak küçük kız, hâlâ kolunun yeniden çıkacağına inanıyor.

Eylem KESKİN - Erdem ESEN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır