kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Moğollar'a yörük atları
Orta Asya'da, Türkler'le en çok savaşan topluluk olarak tanınan Moğollar, bu yıl Türk Kurultayı'na katılacak. Moğolllar için "yörük" atları hazırlandı bile

Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı (TÜDEV) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenecek olan Türk Kurultayı yarın Samsun'da başlayacak ve 26 Mart'ta sona erecek. Azerbaycan, Kazakistan, Moğolistan, Özbekistan, KKTC ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edileceği kurultaya Orta Asya'da bulunan birçok Türk devlet ve topluluklarından temsilciler katılacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde yapılacak olan Kurultay'a Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı kesinleşti. Başbakan Ecevit ve diğer liderlerin programları belirsizliğini koruyor.

Azeri asıllı 'uluyan sanatçı' olarak bilinen Aras'ın da davet edildiği kurultay, bu yıl Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda başlayacak. Daha sonra ise Büyük Otel'de sinevizyon gösterileri yapılacak. Kurultayın açılışında her yıl olduğu gibi Türkler'in Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen "demir dövme" de liderler ve temsilciler tarafından yapılacak. Kavak Belediyesi Demirel için altından özel bir çekiç yaptırıyor. Oldukça renkli geçmesi beklenen Kurultay'da bu yıl Türk Topluluklarının temsilcileri mehteran takımıyla karşılanacak.

"ATSIZ BIRAKMAYIZ"
Kurultayda bu yıl bir de ilk yaşanacak. Türkler'in Orta Asya'da en çok savaştığı topluluklar arasında yer alan Moğollar da Kurultay'a konuk olacak. At binme ustası olan savaşçı Moğollar için Bafra Belediye Başkanı MHP'li Hasan Aslan, programda olmamasına rağmen 'Yörük' atları hazırlattı.

Yener CABBAR



Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır