kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ericsson'dan 25 milyar dolarlık satış
Ericsson'un, 1999 yılında aldığı siparişlerin 26 milyar dolara, net satışların ise 25 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Bu dönemde net satışların yüzde 40 arttığı ve 8.5 milyar dolara ulaştığı kaydedildi. Ericsson'un Türkiye pazarındaki net satışları da geçen yıl yüzde 117 arttı ve Türkiye Ericsson'un en önemli pazarlarından biri haline geldi.

THY bu sefer Selanik'e uçuyor
TÜRK Hava Yolları, Yunanistan'da Atina'dan sonra ikinci nokta olarak Selanik'e sefer başlattı. THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, Yunanistan'da daha önce Atina'ya uçtuklarını hatırlatarak, ikinci bağlantı noktası olarak Selanik'i seçtiklerini söyledi. Bolayırlı, THY'nin Çarşamba ve Cumartesi günleri uçacağını ifade etti.

Demirbank yurtdışında atağa kalktı
Demirbank, Hollanda'da 100 milyon dolar sermaye ile kurulacak olan Cıngıllı International'a iştirak edecek. Bankanın dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Hollanda'da kurulacak olan 100 milyon dolarlık şirkete 99.9 milyon dolar (102 milyon euro) sermaye payıyla iştirak edilmesi yönünde karar çıktı. Bu konuyla ilgili olarak Genel Müdürlük'e yetki vermesi kararlaştırıldı.

TEB'den bireysel için 'Telepati'
TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), bireysel bankacılık konusunda yeni bir dönem başlatıyor. Banka, "Düşündüğün anda çözümü hazır" sloganından yola çıkarak tüm bireysel bankacılık ürün ve hizmetlerini 'Telepati' adı altında topluyor. Telefon ile tüm bankacılık işlemlerinin yanısıra her türlü yatırım ve sigorta hizmetleri veren Telepati Bireysel Finans Merkezi, 7 gün 24 saat aralıksız çalışacak. Finans Merkezi'nde, müşteri kavramının yerini "üye" kavramı alacak.

Romanya'da Türk bankacıya gözaltı
Romanya'da Bayındır Holding bünyesinde faaliyet gösteren Banca Turco Romana'nın (BTR) Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çulha'nın, ''450 bin doları yasadışı yollardan çıkarmaya çalıştığı'' iddiasıyla, Bükreş'te dün akşam önce gözaltına alındığı sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Romanya Gümrük Yönetimi'nden bir kaynak, Çulha'nın önce Bükreş'in Baneasa havaalanında valizini, 'kişisel eşyaları bulunduğu' gerekçesiyle kontrol ettirmek istemediğini belirtti. İşadamlarının bulunduğu özel bir uçakla Romanya'dan ayrılmaya hazırlanan 38 yaşındaki Çulha'nın, daha sonra valizini açmayı kabul etmesi üzerine 9 paket içinde toplam 450 bin dolar bulunduğu kaydedildi.

Çulha'nın bu parayı Türkiye'de kullanmak üzere bankasından aldığını söylediği ifade edildi. Paraya el koyan Rumen yetkililerin, soruşturma başlattığı belirtildi. Bayındır Holding ise sorgulanan Çulha'nın, ''paranın kendisine ait olduğu, BTR ve Bayındır Grubu ile ilgisi olmadığını'' belirtmesi üzerine, serbest bırakıldığı bildirildi.

Şişe Cam'ın 2000 umudu
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 2000 yılı iş programında 1999 yılına göre satışların, ihracatın ve cam üretiminin büyümesinin hedeflendiğini bildirdi. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikalarından yapılan açıklamaya göre, şirketin bugün gerçekleştirilen Genel Kuruluna katılan Özince, yaptığı konuşmada, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerle, şirket faaliyetlerini değerlendirdi. Geçen yıl ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 5, imalat sanayiinin yüzde 5.9 oranında küçüldüğünü, büyük sanayi gruplarının satışlarının yüzde 10-12 daraldığını, dayanıklı tüketim mallarına yönelik harcamaların da yüzde 8 oranında azaldığını dile getiren Özince, bunların yanı sıra özellikle otomotiv kesiminin yüzde 23'lük daralmasının topluluğun sonuçlarını etkilediğini anlattı. Özince, bir taraftan yaşanan ekonomik kriz ve bavul ticaretinin önemli ölçüde azalması, diğer taraftan damping niteliğindeki ithalat baskısının, hem topluluğun hedeflediği miktarda satış yapamamasına yol açtığını vurguladı.

Reklamcılıkta yeni dönem
SON günlerde başlattığı reklam kampanyasıyla dikkatleri çeken IAA (Uluslararası Reklamcılık Derneği) Olağan Genel Kurulu önceki gün yapıldı. İletişim dünyasını meydana getiren tüm sektörlerin temsilcilerini biraraya getiren kuruluşta iki yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşacak: Mehmet Ali Yalçındağ (Başkan), Zühtü Sezer (Başkan Yardımcısı), Ömer Kayalıoğlu (Başkan Yardımcısı), İzmir Tolga (Başkan Yardımcısı), Ahmet Durul (Genel Sekreter), Dilek Erkey (Sayman), Faruk Atasoy (Üye), Pervin Olgun (Üye), Metin Aroya (Üye).


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır