kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Reuters'dan finans portal'ı
Yatırımlarını internet üzerine kaydıran Reuters, Microsoft'la işbirliğine gitti. Yeni işbirliği ile internet kullanıcılarının kişisel portal kullanmalarına olanak tanınacak

Geçen ay radikal bir kararla yatırımlarını internet üzerine kaydırdığını açıklayan Reuters, dün de Microsoft'la bir işbirliğine gittiğini duyurdu. Cenevre'de düzenlenen Infoworld 2000 toplantısında Reuters'in İcra Kurulu Başkanı Peter Job ve İcra Direktoru Jean Claude Marchand tarafından açıklanan yeni işbirliği internet kullanıcılarına "kişisel portal" yaratmalarına olanak sağlayacak. Yeni stratejilerine bireysel müşterileri de katan Reuters'in yeni portal'ı ile yatırımcının istek ve ihtiyaçlarına uygun bir sayfa hazırlaması mümkün olacak. Müşterilere internet uzerinden yeni ürünler sunulacak, iki tarafn teknoloji ve kaynaklarını paylasacak.

TURKPORT DA KATILDI
Tüm dünyadan yaklaşık 4 bin kişinin katılacağı ve 10 gün sürecek olan Infoworld 2000, önceki gün Reuters müşterilerinin katılımı ile başladı. Bankacıların yoğunlukta oldugu katılımcılar arasında, Turkiye'nin ilk medya portal'ı Turkport'un Genel Müdürü Ömer Erginsoy da vardı. Erginsoy, Infoworld 2000'de yeni teknolojileri yerinde inceledi.

Microsoft-Reuters işbirliği başlangıçta finansal hizmetler sektöründe yoğunlaşacak. Daha sonra diğer piyasalara da kayacak. Kişisel portal olarak da adlandırılan Reuters Digital Dashboard (RDD) bu işbirliğinin ilk örneği olacak. RDD ile Reuters bilgilerine doğrudan ulaşımın yanı sıra bu bilgilerin Internet ve Intranet üzerindeki kişisel kullanımla da bütünleştirilmesine imkân sağlanıyor.

KİŞİSEL PORTAL
Toplantıda konuşan Microsoft Başkan Yardımcısı Charles Stevens "RDD ile Reuters kişisel portal kavramını başlattı ve bunu bilgi idare yönetimi ile birleştirdi. Tamamen entegre bir ortam sağladı" dedi. Marchand, internet kullanımının dünyada hızla yayıldığını belirterek, bu yolla maliyetlerin aşağı çekildiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Merrill Lynch online sisteme geçtiğinde ortalama aracılık komisyonları 200 dolardan 29.95 dolara indi. Online hesaplar 2002'ye kadar Avrupa'da 20 milyonu aşacak.

Nadin TAŞÇIOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır