kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Global'den teknoloji fonu geliyor
Global Menkul Değerler, Uluslararası Teknoloji Fonu kuruyor. Fon ile Microsoft gibi devlere dolaylı da olsa yatırım yapılabilecek

Global Menkul Kıymetler teknoloji fonu kuruyor. Şirketin önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında, A tipi İMKB Ulusal 30 Endeksi Fonu ve Uluslararası Teknoloji Fonu kurulmasına karar verildi. Fon sayesinde yatırımcılar, yatırım fonu portföylerinde bulanan yurtdışındaki Microsoft gibi teknoloji devlerin hisselerine dolaylı da olsa yatırım yapabilecek. Yönetim kurulu toplantısında Uluslararası Fonlar için kurucu olarak 530 milyar lira avans olarak tahsis edilmesine de karar verildi.

Toplantıda aynı şekilde, İMKB Ulusal 30 Endeksi Fonu'nun kurulması için de 530 milyar lira avans olarak tahsis edilecek. Öte yandan Alınan karar uyarınca, Global Menkul Değerler B tipi değişken fonunun fon tutarı 1 trilyon liradan 5 trilyon liraya çıkarılırken, katılma paylarının da 100 milyon adetten 500 milyon adete çıkarılacak. Girişimde bulunulması planlanan konulara ilişkin izinlerin alınması için SPK'ya başvuruda bulunulacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır