kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tüpraş'a yoğun ilgi
Tüpraş halka arzında ön talebin ilk gününde küçük yatırımcının büyük ilgisi vardı. Ön talep toplanmasına 29 Mart'a kadar devam edilecek

Tüpraş hisseleri için ön talep toplanmasına dün başladı. Ön talep toplanan ilk günde kişisel yatırımcıların ilgisinin yüksek olduğu öğrenildi. Hisselerinin yüzde 15'i halka arz edilecek olan Tüpraş'ta ön talep toplanmasına 29 Mart Çarşamba gününe kadar devam edilecek. Ön talep işleminde herhangi bir yükümlülük altına girmeden, sadece alınmak istenen hisse senedi miktarı belirlenecek.

Ön talep döneminde hiç bir bedel ödenmeyeceği gibi, kesin talepte de bu talebi yerine getirme yükümlülüğü bulunmuyor. Eğer ön talepte bulunanlar, kesin talebe de katılırlarsa, indirimli peşin ödeme, kredi kartıyla indirimli ödeme veya vade farksız taksitle ödeme seçeneklerinden yararlanabilecekler.

Ön talep toplama döneminde yatırımcılar, almak istedikleri hisse miktarını, konsorsiyum aracı kurumlarına, şubeleri satışa yetkili acenta ve bankalara hiç bir bedel ödemeksizin bildirecekler. Halka arza aracılık edecek konsorsiyum üyesi aracı kurumlar ve şubeleri, satışa yetkili olan bankalardan internet veya telefon bankacılığı ile de talepte bulunabilecek. Ayrıca yatırımcılar, www.oib.gov.tr adresinden internet vasıtasıyla ön talep toplayan aracı kurumlara ve bankaların web sayfalarına ulaşabilecek. Bunun dışında talepte bulunacak yatırımcılar 0 800 314 5353 numaralı ücretsiz Tüpraş Halka Arz Bilgi Hattı'nı da arayarak bilgi alabilecek.

ROAD SHOW'DA İLK DURAK ATİNA
ÖİB Başkanı Uğur Bayar, yurtdışında da 160'a yakın yabancı fona tanıtım gerçekleştirileceğini belirterek ''İlk road-show'a Atina'da başlayacağız" dedi. Pazertesi günü başlayacak road show için Uğur Bayar, şunları söyledi: "Yunan sermaye piyasaları çok geride iken Yunan Telekom'un halka açılmasıyla lig atladı. Çok ciddi fonlar geldi. Bize yabancı aracı kuruluş olan Solomon Smith Barney tarafından Atina'dan ilgi olduğu söylendi. Yeni yakınlaşma çerçevesinde biz de Atina'yı programımıza aldık." Bayar, yerli yatırımcılardan hiçkimsenin hisse almadan dönmeyeceğini belirtti. İlk kez bu halka arzda "Yeşil ayakkabı opsiyonu" adlı bir mekanizmanın kullanılacağını belirten Bayar, şöyle devam etti: "Yeşil ayakkabı opsiyonu halka arzdan sonra yüzde 15 hisseyi, halka arz eden liderin, yani Garanti Yatırım'ın, opsiyonu satın alma hakkıdır. Eğer beklenmeyen bir sebeple hissenin fiyatı düşerse, yüzde 15'lik opsiyonu kullanarak Garanti Yatırım hisseyi halka arz fiyatına çıkaracak" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır