kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yabancı sermayede büyük giriş 2. yarıda
Türkiye'de esen rüzgarın iyi olduğunu artık beyan etmeyen kesim kalmadı. Özelleştirme, tahkim ve imtiyazlarda çok önemli adımlar atılıyor.

Yani yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapması için ortam giderek daha iyi hale geliyor. Hal böyle olunca, herkes yabancı yatırımcının ne zaman harekete geçeceğini merak etmeye başladı. Bu soruya cevap Yabancı Sermaye Derneği Başkanı Faruk Yöneyman'dan geldi. Yöneyman, en tehlikeli şeyin aşırı iyimserlik olduğunu öncelikle vurgulayarak, yabancı yatırımcıların 2000 yılına iyimser başladıklarını söyledi ve "Türkiye'ye gelme noktasındalar. Şimdi ev ödevlerini yapıyorlar" dedi.

Yılın ikinci altı ayında Türkiye'ye büyük girişler beklediklerini ifade eden Yöneyman sözlerini şöyle sürdürdü: "Yabancı yatırımcının şimdiye kadar yeterli miktarda gelmemesinin sebebi tek başına enflasyon değil. Enflasyondan ürkmüyorlar. Asıl ürktükleri istikrarsızlık. Şimdi durum değişiyor" dedi.

11 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Türkiye'ye yapılan 11 milyar dolarlık doğrudan yatırımın 10 milyar dolarını YASED üyeleri gerçekleştiriyor. YASED üyeleri aynı zamanda 72 bin işgücünü temsil ediyor. YASED'in her üç ayda yaptığı Barometre adını taşıyan anketinin Mart 2000 sonuçlarına göre yabancı yatırımcı 2000'de enflasyonun yüzde 30-39 aralığında çıkmasını bekliyor. Yabancı yatırımcılar arasında enflasyonun hızının düşeceğine inananların oranı da yüzde 86.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır