kapat

23.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Papa ezan okununca ayini yarıda kesti
Kutsal Topraklar ziyaretinde bir ayin sırasında, karşıdaki camide ezan okunmaya başlayınca, Papa ayini kesti

Papa II. Jean Paul, Kutsal Topraklar ziyareti kapsamında geldiği, Hazreti İsa'nın doğum yeri olduğuna inanılan Kudüs'ün güneyindeki Batı Şeria kenti Beytüllahim'de, ayin sırasında ezan okunurken sustu. Papa, ayin yapılan kilisenin karşısında bulunan caminin müezzini ezan okumaya başladığında, ayine ara vererek, ezan bitene kadar konuşmadı. Vatikan sözcüsü, ayine katılan Katoliklere, Papa'nın Müslümanların günlük hayat akışlarına engel olmamak için ayine ara verdiğini açıkladı.

KUDÜS'TE TARİHİ GÜN
Papa II. Jean Paul, dün ayrıca Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile buluştu. 'Kudüs Kiliselerinin Manevi Koruyucusu' sıfatını 1995 Noeli'nde devralmış olan Arafat tarafından törenle karşılanan Papa, "Filistin halkının ne kadar acı çektiğini kimse görmezden gelemez. Çektiğiniz azap, dünyanın gözü önündedir" dedi. Papa, ilk kez geldiği Beytüllahim'de 'Filistinliler anavatanlarına kavuşmalıdır' mesajını ilan etmiş oldu.

Katolik Kilisesi tarihinde 456 yıl süren İtalyan papalar döneminden sonra makamına gelen, tarihin tek Polonyalı evrensel Katolik lideri Papa İkinci Jean Paul, Vatikan'ın Filistinlilerin anayurtlarını savunduğunu hatırlattı.

POLONYALI PAPA'DAN DESTEK
Papa'nın karşılama töreninde Filistinli çocukların kendisine kase içinde sundukları Filistin toprağını öpmesi, onun Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde tam bağımsız Filistin Devleti'ne onay mührünü bastığı şeklinde yorumlandı.

Papa'ya, "Filistin halkı sizin adil tutumunuzu kendi davasına destek biçiminde değerlendiriyor" diyen Arafat, "Hem kendi adıma, hem Filistin halkı adına, peygamberler diyarı Filistin'e, sevgi ve barış peygamberi Hz. İsa'nın memleketine hoşgeldiniz diyorum" dedi. Filistin lideri, "Uzun zamandır beklediğimiz bu ziyaret için size minnettarız. Kutsal toprakları ziyaretiniz siyasi, dini ve kültürel boyutlarıyla Filistin tarihine nakşolacaktır. Bu aziz topraklar; saldırılardan, işgallerden, çatışmalardan, felaket ve savaşlardan kurtulacağı günü bekliyor" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır