kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yenilikçi-Gelenekçi kavgası kızıştı
FP'de Recai Kutan'ı savunan gelenekçilerle ona karşı yenilikçilerin adayı olarak genel başkanlığa soyunan Abdullah Gül'ü destekleyenler arasındaki çekişme kızıştı.

Gelenekçilerin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, Gül'ün adaylığına keskin bir şekilde karşı çıktı ve teşkilatın yüzde 90'ının Kutan'ın yeniden seçilmesinden yana olduğunu söyledi. FP İstanbul Milletvekili ve GİK Üyesi Ali Coşkun ise, milletvekillerinin yüzde 60'ının da destek verdiğini belirtti.

Partinin en güçlü isimlerinden olan Malatya Milletvekili Asiltürk SABAH'a yaptığı açıklamada Kutan'a karşı adaylığını açıklayan Kayseri Milletvekili Gül'e sert tepki gösterdi şöyle dedi:

ASİLTÜRK: HAZIR DEĞİL
"Bizim ailede böyle şeyler olmaz. Abdullah Bey bu camiayı yönetmeye henüz hazır değil. Kendisi yeniden bir durum değerlendirmesi yapmalıdır. Yoksa yıpranır." Asiltürk, siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gül'e destek vermesiyle ilgili olarak da, "Teşkilat, böyle bir dönemde Genel Başkan'ın değişmesini istemiyor. Onun için desteği teşkilatta bir şey ifade etmez" diye konuştu.

FP İstanbul Milletvekili Coşkun ise, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında Gül'ün adaylığını değerlendirirken "Sayın Abdullah Gül'ü taban çok seviyor. Sayın Genel Başkan Recai Kutan Bey'e de büyük saygı var. Ama milletvekili seviyesinde sayın Abdullah Gül'e yüzde 60 destek görünüyor" dedi.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır