kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte silahın gücü
MHP'li milletvekili Cemal Enginyurt'un şansı, Devlet Bakanı Tunca Toskay'ı Meclis'te silahla kovalaması haberinin SABAH'ta yayınlanmasından sonra döndü. 10 kişiyi DİE'de işe aldırdı, haftada iki konferans teklifi alıyor

Daha önce DİE'nin kapısından içeri sokulmayan MHP'li Enginyurt, Toskay'la kavgasından sonra 10 kişiyi DİE'de işe aldırdı. Gelişmelerden memnun olan Enginyurt, "İşlerim daha kolay yürüyor. Haftada iki konferans teklifi alıyorum. Milletin oylarıyla Meclis'e girdik, vatandaşın haklı olarak bizden talepleri oluyor. Biz de bunları bakanlara, bürokratlara aktarmaya çalışıyoruz" diyor.

SAĞOLASIN SABAH
Enginyurt, "Bazıları telefonlarımıza dahi çıkmıyor. Kardeşim... Bu aristokratlara biz ulaşamıyorsak vatandaş nasıl ulaşsın. Neyse ki, SABAH'ın haberinden sonra biraz daha rahatım. Sağolsunlar artık kırmıyorlar."

Enginyurt, bir milletvekilinin, "Peki, Toskay'la aranız şimdi nasıl?" sorusu üzerine, "SABAH'ın haberinden sonra sanki şansımız döndü. Bakana DİE'ye alsın diye 16 kişinin ismini bildirmiştim. Bir süre sonra bizim Ordu İl Başkanını aramış, 'Ya, bu 16 kişi fazla, 10'unu işe alsak olmaz mı?' demiş. İl Başkanı da beni arayıp sordu, 'Madem 10 kişi alabiliyor, alsın, Bakanı daha fazla üzmeyelim' dedim."

RESMEN ÜNE KAVUŞTUM
Enginyurt, "Hayatınızda başka ne gibi değişiklikler oldu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Beni resmen ünlü yaptınız. Türkiye'nin her tarafından, hattâ Türk'ün yaşadığı dünyanın her köşesinden telefonlar, mektuplar aldım. Beni tebrik ettiklerini söylediler. Şimdi, yurtdışından haftada en az iki konferans teklifi alıyorum, fırsat buldukça yurtdışındaki konferanslara gitmeye çalışıyorum."

Enginyurt, "Meclis'te Vekil arkadaşlarınızın tavrı ne oldu?" sorusuna ise, "Beni zor durumda bıraktınız, her yere yetişemiyorum. Şimdi, her partiden Bakanlarla problemi olan, onlara ulaşamayan milletvekili benim yanıma geliyor; 'Milli Eğitim Bakanına gidelim, yok Çevre Bakanı'na gidelim' diyorlar. Bazı milletvekilleri de işi olmadığı zaman Bakana, 'Bu işimi hallet yoksa Cemal'i getiririm' diye espriyle karışık mesaj veriyormuş. Bakanlardan dertli ne kadar milletvekili arkadaşımız varmış da haberimiz yokmuş" cevabını verdi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır