kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Neler oluyor?-2

Fenerbahçe'de futbol şubesine iki arkadaş bakıyor. Ama en az 6-7 yönetici hep Futbol Şubesi ile ilgili olarak konuşuyor. Ve bu yarın transfer döneminde büyük sorunlar doğurur. Başkanın işi çok zor. Şimdiden bu işleri toparlamaları lazım.

Gelelim üçüncü konuya... Geçen gün basında okudum, F.Bahçe'de eski bir hoca, oyuncu izlemek ve hatta Daum ile görüşmek üzere başkanla Almanya'ya gidiyor.

Bu antrenör arkadaş Metin Aşık döneminde alınan isterseniz teker teker sayarım; tam 83 futbolcunun Fenerbahçe'ye alınmasının baş mimarıydı. Gittiği hiçbir takımda da başarısı yok. Ve Fenerbahçe bu adamla şimdi yeniden yola çıkıyorsa, gerisini siz düşünün. Biz ikaz edelim de yönetici arkadaşlarımız bu işi iyi bir incelesin.Bence şu anda Fenerbahçe'nin tek yapacağı şey gazetelere bir sürü isim verip, Fatih Terim gibi yüzde yüz mahçup olacakları isimleri ortaya atıp Fenerbahçe kulübünü küçültmesinler.

Futbolcuyu hoca seçmeli
Çok iyi inceleyip basının karşısına gelecek olan antrenörü mukavele imzalarken tanıtsınlar. Ama Löw gibi, Rıdvan gibi ve Zeman gibi kamuoyunun hiç beğenmediği ve başarısız olacağını baştan yüzde yüz söylediği adamlarla da yola çıkılmasın.

Bir de şimdi bazı oyuncuları Fenerbahçe izleyip almaya çalışıyor. Bu da A'dan Z'ye yanlıştır. Gelen antrenörün taktik anlayışı, oyuncu seçimi tamamen kendisine bırakılmalıdır. Yöneticinin seçtiği oyuncuyu alırsan, yarın antrenör senin milyonlarca dolar verip aldığın adamı hiç beğenmeyebilir. O zaman da fiyasko olur

İşte örnek Trabzonspor... Bordo-mavili kulüpte bir sürü eski futbolcu, bir sürü oyuncu aldı. Gelen antrenör Giray Bulak, şimdi en az 6 oyuncu istiyor. İşin doğrusu Giray Bulak'ın kendi oyuncu yapısına taktik anlayışına uygun oyuncuları almaktır. Fenerbahçe bu hatalardan çabukça arınmalıdır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır