kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Tur reçetesi

G.Saray'ın UEFA Kupası'nda final hedefinde sıradaki engel yarın gece Mallorca... Cimbom, İstanbul'a avantajlı bir skorla dönmek için ne kadar inançlı ve ne kadar kaliteli bir ekip olduğunu son Bursa maçıyla ortaya koydu. Ancak kimse Mallorca'yı "çantada keklik" görmesin. Özellikle yarınki ilk maç çok önemli. İspanya'da futbol farklı oynanıyor. Mallorca, geçen yılki kadar olmasa bile, iyi bir ekip. Elediği takımlara bakınca da bunu görüyoruz.

G.Saray, bir önceki turda Dortmund karşısında ilk maçta mükemmel bir avantaj yakalamıştı. İki farklı galibiyetle İstanbul'a dönmesinin, iki önemli nedeni vardı. İlki, tüm oyuncularından kapasitelerinin üzerinde randıman almasıydı. Özellikle Hagi, bugüne kadar Avrupa'da hiç oynamadığı kadar başarılı bir futbol ortaya koymuştu. Bülent, defansta Popescu'yu aratmamış; Arif forvette inanılmaz bir performans sergilemişti. Ergün'ün sol kanattaki mükemmel futbolu, Hakan'ın ayakla gol vuruşu konusundaki sıkıntılarının yaşanmaması ve diğer oyuncuların da üst düzey performansları 2-0'lık skoru hazırlamıştı. İkinci faktör, rakibin oyun düzeniydi. G.Saray'ın solunda oynayan Hagi biraz geri gelip Dortmund'un sağ kanadındaki Evanilson'un yerini kaybetmesini sağladı. Bu alan, Arif ve Hakan'ın yaptığı koşularla mükemmel bir şekilde kullanıldı ve Alman ekibinin defans düzeni allak bullak oldu.

Hagi yine kilit isim
Mallorca karşısında başarı için ilk şart, Dortmund'daki gibi tüm oyuncuların iyi günlerinde olmaları. Özellikle de, "Avrupa'da çok iyi oynamıyor" denilen Hagi'nin... Mallorca 4'lü defans oynuyor. Ve bunun önündeki 4'lü orta alanla iyi bütünleşiyorlar. Bu yüzden G.Saray, Dortmund maçında olduğu kadar rahat koşu alanları bulamayabilir. Belki, bu defa Mallorca'nın en iyi olduğu sol kanadı kullanılabilir. Mallorca, Solar ve Stankoviç ile bu bölgede hücuma çok etkili çıkıyor, ama arkalarında da kullanılabilecek geniş boşluklar kalıyor.

Mallorca'nın takım halindeki iyi defans anlayışını çözebilecek bir önemli anahtar da mümkün olduğunca fazla serbest atış kazanıp, bunların iyi kullanılmasıdır. Tabii, Mallorca'nın da bu konuda çok başarılı olduğunu unutmamak lazım.

Yarınki maç için bir uyarı da G.Saray defansına... Popescu ve Capone, özellikle savunmanın orta alana çıktığı pozisyonlarda Mallorca'nın çabuk ve etkili oyuncusu Carlos'un koşuları yüzünden problem yaşayabilirler. Bu yüzden, 4'lü defansın kenarındaki oyuncuların ve Taffarel'in kademe konusunda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Burada, ilk Chelsea maçındaki kırmızı kartı hatırlatmakta yarar var. Ayrıca, Mallorca, hakemle çok iyi oynayan bir ekip. Rakibine oyunu 11 kişiyle bitirtmeme ve penaltı kazanma konusunda uzman.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır